Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΨίθυροι YγείαςΑκριβά τεστ κορωνοιού και η περίπτωση της Βιοϊατρικής

Ακριβά τεστ κορωνοιού και η περίπτωση της Βιοϊατρικής

Ο κακός χαμός έχει γίνει στην Ελλάδα σχετικά με τα ακριβά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό και, μάλιστα, ακόμη και μετά τη μείωση της τιμής για τα μοριακά στα 47 ευρώ, δεν ήταν λίγα τα πολιτικά χείλη που φώναξαν – με καθυστέρηση – και έφεραν ως παράδειγμα την Κύπρο για τις χαμηλές τιμές των τεστ εκεί όπου στο αεροδρόμιο στοιχίζει 15 ευρώ ενώ σε ιδιωτικά εργαστήρια η τιμή κυμαίνεται απο 25-30 ευρώ..

Στην όλη συζήτηση ακούστηκε και το όνομα της Βιοϊατρικής, που ανήκει στην οικογένεια Σπανού. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε ανάρτηση του ομίλου, κάτι σαν διαφήμιση, η οποία ανέφερε ότι για ένα PCR για κορωνοϊό στη Βιοϊατρική στην Κύπρο το κόστος είναι 25 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 47 ευρώ και μέχρι προχθές ήταν 60 ευρώ.

Αναρωτιέται κανείς πώς σε ένα κράτος με υψηλότερο εισόδημα οι πολίτες πληρώνουν λιγότερο. Επίσης στην Ελλάδα θα μπορούσε κάποιος να βρει μοριακό έλεγχο και στα 40 ευρώ, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν γίνεται να είναι χαμηλή η τιμή, καθώς αυτό υπονομεύει την ποιότητα.

Τώρα αν αναρωτηθεί κανείς πώς γίνεται ο ίδιος όμιλος, δηλαδή η Βιοϊατρική, με τους ίδιους διεθνείς προμηθευτές αντιδραστηρίων, να έχει άλλη τιμή εδώ κι άλλη τιμή στην Κύπρο, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο ιδρυτής του ομίλου Ευάγγελος Σπανός ήταν από τους πρώτους Έλληνες, που έχασαν τη ζωή τους από COVID-19 τον Απρίλιο του 2020, μετά από νόσηση, η οποία αποδίδεται σε διασπορά του ιού κατά την περίφημη δεξίωση που είχε κάνει σε εστιατόριο της Κηφισιάς ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Θάνος Δημόπουλος.

Written by

Τα νέα της Υγείας