Connect with:
HomeΕιδήσειςEκλογικά μαγειρέματα για την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Eκλογικά μαγειρέματα για την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αναδείχτηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος. Όσοι γνωρίζουν τον Δρ. Σιάσο, μιλάνε και  κάνουν λόγο για τον απόλυτο εκλογομάγειρα, φήμη που επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα της πρόσφατης κάλπης. Το παλικάρι ξέρει να κάνει εκλογές.

Ο Δρ. Σιάσος, λοιπόν, έλαβε 579 πρώτες ψήφους, που ισοδυναμούν με το 40% των συνολικών ψήφων του ΕΚΠΑ. Στο Συμβούλιο εκλέχτηκαν επίσης ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Αχιλλέας Χαλδαιάκης, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Σπύρος Βλαχόπουλος, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής Δημήτριος Καινούριος και η καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθανασία Σμυρνιώτου.

Για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία, πρόκειται για σαφή υπεροχή του Σιάσου και όσων συμπαρατάχθηκαν μαζί τους. Παρά ταύτα, για να σχηματίσει «αυτοδυναμία» επιβάλλεται ένας από τους τρεις της παρέας του Θάνου Δημόπουλου να στηρίξει τον Σιάσο. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να διακινούνται σενάρια μέχρι και για επανάληψη των πρυτανικών εκλογών.

Πάντως, μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει καταστεί δυνατή η «αυτοδυναμία» από τον Σιάσο, ωστόσο αυτοδύναμη και με το παραπάνω είναι η ομάδα που τον στηρίζει. Εκτός από την υπουργό Κεραμέως, που, αν καταλαβαίνω καλά, έχει προσωπικό θέμα μαζί του, δίπλα στον νικητή των πρυτανικών εκλογών βρίσκονται ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο «γαλάζιος» γραμματέας, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, και τέλος κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι με τον Σιάσο είναι και ο φίλος μου Σταύρος Παπασταύρου, που ενισχύει ολοένα και περισσότερο τη θέση του δίπλα στον πρόεδρο Μητσοτάκη.

Απο εκεί και πέρα, και για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί με τους «απέναντι» στον Σιάσο, είναι και ο υπερυπουργός Γεραπετρίτης, χωρίς ωστόσο να πολυεκτίθεται. Το θέμα, πάντως, απασχόλησε και τον πρωθυπουργό, ο οποίος, βλέποντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, ζήτησε από τους συνεργάτες του να το δουν σε άλλο χρόνο.

Written by

Τα νέα της Υγείας