Connect with:
HomeΕιδήσειςH επόμενη μέρα στο Υπουργείο Υγείας

H επόμενη μέρα στο Υπουργείο Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει δηλώσει πως η υγεία είναι προτεραιότητα.

Η ανάγκη για ψηφιοποίηση της υγείας αναδεικνύει τον κ. Πιερρακάκη ως πιθανότερο νέο Υπουργό με ισχυρό αουτσάιντερ τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αναπληρώτρια Υπουργός αναμένεται να είναι η πρώην Γενική Γραμματέας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη αφού ένα από τα πιο σημαντικά στοιχήματα, τα οποία θα βρεί μπροστά της η νέα ηγεσία του Υπουργείου υγείας θα είναι το νοικοκύρεμα τον κοστολογήσεων, όσον αφορά στις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία.

Σχεδόν δεδομένη, επίσης, θεωρείται η παραμονή της κας Ζωής Ράπτη ως Υφυπουργού. Λίγο πριν από την αποχώρησή της από το γραφείο της στην Αριστοτέλους, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατάφερε να ολοκληρώσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία. Το εν λόγω σχέδιο έχει περάσει από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εδώ και δύο μήνες, όμως μόλις στις 17 Μαΐου συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την έγκριση σκοπιμότητας, που αφορά στη χρηματοδότηση του σχεδίου από το ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο και η κοστολόγησή του αποτελούν μία αξιόλογη εργασία, η οποία προσπαθεί να βάλει σε μία σειρά την δύσκολη διαχείριση των ψυχικών νοσημάτων στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, όμως δεν έχουνε δει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οπότε η έγκριση αυτήςτης απόφασης  ήταν σημαντική.

Written by

Τα νέα της Υγείας