Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΨίθυροι YγείαςΙκανοποίηση για την κομψή επικεφαλής της MSD

Ικανοποίηση για την κομψή επικεφαλής της MSD

Στα δύσκολα οι λύσεις πάντα φέρνουν χαμόγελα. Έτοιμες προς διάθεση σε ασθενείς και στην Ελλάδα είναι χιλιάδες θεραπείες κατά της COVID-19 της εταιρείας MSD, δηλαδή ένα χαπάκι που δίνεται, όταν γίνεται η διάγνωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.700 θεραπείες molnupiravir – έτσι λέγεται η δραστική ουσία του φαρμάκου – βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, από όπου θα διατεθούν βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Το χάπι θα διατίθεται σε κάψουλες και θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες. Σημαντική είναι η χορήγησή του όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά την διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι θεραπείες θα αποσταλούν σε ένα, το πολύ δύο νοσοκομεία, ώστε να διατεθούν σε ασθενείς, αλλά επειδή δεν έχει δοθεί ακόμη το “πράσινο φως” από τον ΕΜΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, θα δοθεί στο πλαίσιο κλινικής μελέτης. Η θεραπεία, θυμίζουμε, έχει λάβει έγκριση από τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί επιτυχία του Θάνου Πλεύρη και δείχνει την πολύ καλή συνεργασία με τη διευθύνουσα σύμβουλο της MSD στην Ελλάδα, Agatha Jakoncic. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ιδιαίτερα γοητευτική και κρατιέται σε καλή φόρμα λόγω της καθημερινής γυμναστικής. Άσχετο αυτό με τον κορωνοϊό, αλλά αφού το ξέρουμε, το λέμε.

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι τόσο το αντιικό χάπι της Pfizer, όσο και αυτό της MSD, παραμένουν αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

Written by

Τα νέα της Υγείας