Connect with:
HomeΕιδήσειςEλληνικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων μπορούν να καλύψουν το 70% της αγοράς

Eλληνικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων μπορούν να καλύψουν το 70% της αγοράς

Περισσεύουν τα χαμόγελα του Θεόδωρου Τρύφων. Ακούει τα καλύτερα από την κυβέρνηση, για τη δυνατότητα που έχει να καλύψει ελλείψεις φαρμάκων ενώ την ίδια στιγμή ο Γιάννης Σωτηρίου του ΙΦΕΤ «κινεί γη και ουρανό» για να βρει φάρμακα.

Χρόνια έλεγε ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής ELPEN, ότι η ελληνικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων μπορούν να καλύψουν το 70% της αγοράς. Και το έλεγε ως απάντηση σε όσους αναφέρουν ότι η χώρα διαθέτει τα πιο ακριβά ελληνικά φάρμακα, δηλαδή τα γενόσημα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «πίνει νερό» στο όνομα του Τρύφων. Κι αυτό διότι η εταιρεία ELPEN είναι εκείνη, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε γενόσημα φάρμακα για τα ελληνικά φαρμακεία, όπως και τις δυνατότητες να τα παραγάγει. Φυσικά ανάλογη δυνατότητα έχει και η φαρμακευτική εταιρία DEMO, όμως εκείνη απευθύνεται πιο πολύ στα νοσοκομεία.

Ο Θ. Τρύφων, λοιπόν, δεν αισθάνεται ικανοποίηση μόνο επειδή θα ανοίξουν οι δουλειές, αλλά για το γεγονός ότι δικαιώθηκαν οι αναφορές του.

Και, μάλιστα, πέτυχε, ώστε να αναγνωριστεί και η σχετική εύνοια, που μπορεί να είχε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, και κατά την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Written by

Τα νέα της Υγείας