Connect with:
HomeΕιδήσειςEξαγορά απο τη Lavipharm του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl® για την ελληνική αγορά

Eξαγορά απο τη Lavipharm του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl® για την ελληνική αγορά

Η Lavipharm A.E. ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, την υπογραφή συμφωνίας με τη Sanofi για την εξαγορά του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl® για την ελληνική αγορά.

Η διάθεση του προϊόντος από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της άδειας κυκλοφορίας του, εντός του Β’ Τριμήνου 2024.

Οι ιστορικές πωλήσεις του φαρμακευτικού προϊόντος στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των €1,4 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές).

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της Lavipharm.

Τηλέμαχος Λαβίδας, Επικεφαλής της Lavipharm

O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, ανέφερε ότι «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ολοκληρώσαμε άλλη μια εξαγορά λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023. Η προσθήκη του Flagyl, ένα σημαντικό και καταξιωμένο αντιβιοτικό που χαίρει της εμπιστοσύνης της ιατρικής κοινότητας, ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση μας στην φαρμακευτική αγορά».

Με πορεία περισσότερων από 100 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Written by

Τα νέα της Υγείας