Connect with:
HomeΕιδήσειςΑπεβίωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Λυκ Μοντανιέ

Απεβίωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Λυκ Μοντανιέ

O Λυκ Μοντανιέ, ο βιολόγος που ανακάλυψε τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, πέθανε σε ηλικία 89 ετών όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης Νεϊγϊ-Συρ-Σεν.

Ο Γάλλος ιολόγος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV.

Ο Λουκ Μοντανιέ ήταν βιολόγος και ιολόγος. Εκτός από το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, εργάστηκε δίπλα στα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης, διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης.

Υποστήριξε την Ακαδημία Επιστημών καθώς και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής μέσω της έρευνάς του για πολλά χρόνια. Για αυτό, έχει λάβει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διάσημος επιστήμονας τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με αμφιλεγόμενες θεωρίες του, με χαρακτηριστική εκείνη που ήθελε τον κορονοϊό να είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο στην Κίνα.

Written by

Τα νέα της Υγείας