Connect with:
HomeΕιδήσειςΤα πιο φρέσκα! Φρούτα και λαχανικά που τρώμε τον Μάιο

Τα πιο φρέσκα! Φρούτα και λαχανικά που τρώμε τον Μάιο

Ο Μάιος, ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, είναι γεμάτος με φράουλες, σπαράγγια, αρακά και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά εποχής, καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ταυτόχρονα αποφεύγουμε την πρόσληψη χημικών ουσιών που περιέχουν τα εκτός εποχής προϊόντα, όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες.

Ας δούμε ποια φρέσκα φρούτα και λαχανικά μας έχουμε τον μήνα Μάιο, για να τα απολαύσουμε σε υπέροχες συνταγές.

Φρούτα

Πορτοκάλια -Βαλένσια, φράουλες, κεράσια, βερίκοκα μούσμουλα, πρώιμα πεπόνια.

Λαχανικά

Αβοκάντο, βλίτα, φασολάκια, πρώιμες μελιτζάνες, άνηθος, αντίδι, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκια, λάχανο, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, παντζάρι, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, φρέσκα κρεμμυδάκια και για λίγο ακόμα μπρόκολο.

Written by

Τα νέα της Υγείας