Connect with:
HomeΕιδήσεις«Γιατρός για όλους»: Τα οικονομικά κίνητρα – Έως και 6000 ευρώ μπορεί να φθάσουν οι μηνιαίες απολαβές τους

«Γιατρός για όλους»: Τα οικονομικά κίνητρα – Έως και 6000 ευρώ μπορεί να φθάσουν οι μηνιαίες απολαβές τους

Θελκτικά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» προβλέπει το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον προσωπικό γιατρό προβλέπει την αμοιβή για κάθε άτομο που εγγράφεται με δυνατότητα συνολικών εσόδων για το γιατρό 6.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσωπικός γιατρός θα αμείβεται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα». Γεγονός που σημαίνει ότι ο προσωπικός γιατρός θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα για πιο ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν και περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι εάν θα αναλάβει νέους.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για πληρωμή κατά ασθενή από 20-40 ευρώ για κάποιον ιατρό που θα εξαντλήσει το όριο των 2.000 ασθενών, οι αμοιβές θα κυμαίνονται μίνιμουμ 40.000 μεσοσταθμικά, 60.000 το χρόνο και υπό όρους και πάνω από αυτό το ποσό, ενώ οι ιατροί του δημοσίου θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος και θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός με γιατρούς.

Written by

Τα νέα της Υγείας