Connect with:
HomeΕιδήσειςΡάντζα ξανά στο Αττικό Νοσοκομείο

Ράντζα ξανά στο Αττικό Νοσοκομείο

Επανέρχεται το πρόβλημα με την ανάπτυξη επικουρικών κλινών (ράντζων) σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το “Αττικόν” και το “Γ. Γεννηματάς”.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στην εφημερία του πρώτου βγήκαν 50 ράντζα και άλλα 25 στην εφημερία του δεύτερου. Χωρίς ράντζα ήταν, πάντως, η εφημερία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Η επανάληψη των εικόνων στους διαδρόμους δείχνει πως το σχέδιο του υπουργείου Υγείας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει πως το φαινόμενο δεν μπορεί να εξαλειφθεί, λόγω του ανεπαρκούς αριθμού νοσοκομειακών κλινών.

Ράντζα ξανά στο Αττικόν - Παρόμοιες εικόνες και στο Γ. Γεννηματάς

Στην Ελλάδα – εξηγεί – διαθέτουμε 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης λειτουργούν 5,3 νοσοκομειακές κλίνες ανα 100.000 κατοίκους και με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πολύ ανώτερη από τη δική μας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την περασμένη δεκαετία έκλεισαν – μεταξύ άλλων – πέντε πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενώ οι γιατροί της 9ης Πνευμονολογικής του ίδιου νοσοκομείου κάνουν λόγο για επικείμενο κλείσιμο της κλινικής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως εξαφανίζονται τα φανερά ράντζα και αυξάνουν τα “κρυφά”: προσθέτουν κρεβάτια στους θαλάμους, ενώ τα τμήματα βραχείας νοσηλείας μετατράπηκαν σε κλινικές χωρίς προσωπικό. Δεκάδες παθολογικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κλινικές άλλων παθήσεων, με μεγάλο κίνδυνο διασποράς μικροβίων και δυσχέρειες στη νοσηλεία.

Όπως αναφέρει, το ΝΙΜΤΣ που συνεφημερεύει με το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, είχε πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονταν στον “Ευαγγελισμό”.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως, μετά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου “Αττικόν”, βγήκαν 50 ράντζα. Προσήλθαν συνολικά 976 ασθενείς στα επείγοντα, με πολλές ώρες αναμονή για εξέταση. Έγιναν 205 εισαγωγές. Τα πλυντήρια είναι χαλασμένα επί ενάμιση μήνα και ο ιματισμός δίνεται σε ιδιωτικά πλυντήρια.

Written by

Τα νέα της Υγείας