Connect with:
HomeΕιδήσειςΕκδήλωση Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο για Γυναίκες με Καρκίνο Μαστού

Εκδήλωση Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο για Γυναίκες με Καρκίνο Μαστού

Τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού και οι γυναίκες επιζήσασες, όταν προσπαθούν να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή, αλλά και την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό «Δικαίωμα στη Λήθη»  που θα αποτρέπει τις διακρίσεις, θα προάγει την κοινωνική ισότητα και θα διασφαλίζει την ίση πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για όλους τους επιζώντες του καρκίνου, ανέδειξε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση «Living with Breast Cancer» συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου,  η Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Europa Donna Marzia Zambon, διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί, μέλη του Δ.Σ. της Europa Donna Hellas και μέλη του Δ.Σ. της Europa Donna Kύπρου. Παρέστη ο ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας, Αλέξης Γεωργούλης, ευρωβουλευτές άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ο Ευρωβουλευτής της Κύπρου και Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου Λουκάς Φούρλας, καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο, Διονύσης Καλαμβρέζος.

Η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Πρόεδρος της Europa Donna Hellas Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού και οι επιζήσασες που συνεχώς αυξάνονται, όταν προσπαθούν να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή. Αλλά και για το τί πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους,  ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, υπό το πρίσμα του γενικού στόχου της αποστολής της ΕΕ για τον καρκίνο. Υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ανάγκη για τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού Δικαιώματος στη Λήθη που θα αποτρέπει τις διακρίσεις, θα προάγει την κοινωνική ισότητα και θα διασφαλίζει την ίση πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για όλους τους επιζώντες του καρκίνου.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου,  η οποία τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, που βρίσκεται στην τρίτη χρονιά εφαρμογής του, είναι προτεραιότητα,  έχει στόχο να αντιμετωπίσει ολιστικά τον καρκίνο, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι την επιβίωση, την ποιότητα ζωής και την πρόληψη και επιδιώκει την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και εντός κάθε χώρας.

Ο Λουκάς Φούρλας, Ευρωβουλευτής της Κύπρου και Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου, επεσήμανε σε μήνυμά του ως προτεραιότητα την ανάγκη για ενθάρρυνση της πρόληψης, του έγκαιρου εντοπισμού και της έγκαιρης αντιμετώπισης του καρκίνου. Υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας  για την έρευνα, την περίθαλψη και τη συγκέντρωση πανευρωπαϊκών δεδομένων. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο και την έκθεση της ειδικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον Καρκίνο και στις ολοκληρωμένες συστάσεις της για το ζήτημα αυτό. Ανέδειξε την ανάγκη για υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι ο καρκίνος του μαστού δεν αφορά μόνο τον γυναικείο πληθυσμό, αλλά ότι μπορεί να εμφανιστεί και στους άντρες.

Written by

Τα νέα της Υγείας