Connect with:
HomeΥΓΕΙΑHealth StoriesΝαταλία Κρίτσαλη και εθελοντισμός στην Αιμοδοσία

Ναταλία Κρίτσαλη και εθελοντισμός στην Αιμοδοσία

Η Ναταλία Κρίτσαλη είναι ένα νέο, πολλά υποσχόμενο κορίτσι, που ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, σε έναν τομέα – «πληγή» για την Ελλάδα, αυτόν της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ιδρύτρια του Bloode  μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, λατρεύει να χορεύει – αν και τελευταία, όπως λέει, ο χορός είναι πλέον πολυτέλεια – και κάνει mentoring σε female-founded startups και Οργανισμούς.

Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes Under30, διάκριση που τη συγκίνησε, καθώς δεν την περίμενε.

Ετησίως χρειαζόμαστε περίπου 550.000 – 600.000 μονάδες αίματος, εκ των οποίων το 20% είναι για τους ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και χρειάζονται συχνές μεταγγίσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΚΕΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου το 65% των ετήσιων αναγκών μας για αίμα καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται από αυτό που ονομάζουμε δότες αντικατάστασης, δηλαδή συγγενείς ή φίλους που θα ειδοποιηθούν, για να δώσουν αίμα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παθογένεια του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Ο ΠΟΥ μας κατατάσσει στις μόλις 6 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το 100% των αναγκών τους.

Written by

Τα νέα της Υγείας