Connect with:
HomeΕιδήσειςΔήμος Βριλησσίων: Στηρίζει καμπάνια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δήμος Βριλησσίων: Στηρίζει καμπάνια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην καμπάνια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Βριλησσίων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας για δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Το «Αιμοδοσία 365» είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση μιας καινούριας γενιάς συνειδητοποιημένων αιμοδοτών με εμπειρία και γνώση, που θα υιοθετήσουν την κουλτούρα της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα που άπτονται των αναγκών αιμοδοσίας της κοινότητάς του.

Το πρώτο μήνυμα της καμπάνιας αυτής είναι «Θυμήσου το ραντεβού σου κάθε 3 μήνες», ως αποτέλεσμα της έρευνας ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζει πως το αίμα έχει ημερομηνία λήξης και ακριβώς γι’ αυτό υπάρχει διαρκής ανάγκη αναπλήρωσης των αποθεμάτων.

Ο Δήμος Βριλησσίων ήδη δραστηριοποιήθηκε με διάφορους τρόπους, όπως ανάρτηση αφισών του προγράμματος σε πολλά σημεία της πόλης, αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων, με στόχο τη γνώση και ευαισθητοποίηση νεαρών κυρίως ατόμων, την καλλιέργεια της στάσης του ενεργού πολίτη και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της επαναλαμβανόμενης δωρεάς.

Written by

Τα νέα της Υγείας