Connect with:
HomeΕιδήσεις10 χρόνια λειτουργίας ΕΟΠΥΥ

10 χρόνια λειτουργίας ΕΟΠΥΥ

Στελέχη της κυβέρνησης τίμησαν με την συμμετοχή τους την επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ οι συμμετέχοντες και ομιλητές ξεπέρασαν τα 600 άτομα: 70 ομιλητές, 220 που άτομα συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο Πολεμικό Μουσείο και 330 που συμμετείχαν διαδικτυακά. Εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέων του τομέα της υγείας τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους συμπεριλαμβανομένων και των θεσμικών εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και του Προέδρου του ΕΟΦ Δημητρίου Φιλίππου, εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών και πολλών εκπροσώπων ασθενών.

Ο υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης στην κεντρική ομιλία του «Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας και ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.» μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ξεπέρασε ο οργανισμός ώστε σήμερα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, πιο σύγχρονος και με περισσότερους πόρους.

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ

Ο Θεόδωρος Πασχάλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μίλησε για τον σχεδιασμό υπηρεσιών υγείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών με προσκεκλημένους τον Δημήτριο Μπούμπα, Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. & Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον Κώστα Αθανασάκη, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Πα.Δ.Α., τον Χρήστο Δαραμήλα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), τον Νίκο Δέδε, Πρόεδρο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και τον Πέτρο Λυμπερίδη, Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Ν.Π.Δ.Δ.

Την εξέλιξη και το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης συζήτησε η Παναγιώτα Λίτσα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου, Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με συνομιλητές την Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Πνευμονικής Υπέρτασης, ως εκπρόσωπο ασθενών, και τους Σεραφείμ Ζήκα, Α’ Αντιπρόεδρο Π.Φ.Σ., Πρόεδρο Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ., Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Πρόεδρο Σ.Φ.Ε.Ε., και Θεόδωρο Τρύφων, Πρόεδρο Π.Ε.Φ., ως εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

Written by

Τα νέα της Υγείας