Connect with:
HomeΕιδήσειςAndreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς

Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς

Ο κ. Pollner ήρθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2019. Ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Επικεφαλής του Τομέα Φαρμάκων για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία.

Παράλληλα είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PIF και έχει στενή συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως μας λέει, κάθε χρόνο η εταιρεία επενδύει σε Έρευνα και Ανάπτυξη πάνω από το 12% των εσόδων της. Το 2021 ο όμιλος επένδυσε το ποσό ρεκόρ, ύψους 5,3 δις ευρώ, σε Έρευνα και Ανάπτυξη, ενώ, μόνο η Bayer Ελλάς, μόνο για το 2021, επένδυσε 2 εκατομμύρια ευρώ σε κλινικές μελέτες, πιστοποιώντας τη σταθερή υποστήριξη στη χώρα μας.

Πληθωρικός, άνετος, με χιούμορ, αλλά και εξαιρετικά σοβαρός, παρατηρητικός και οξυδερκής, όταν μιλάει για business, ο CEO της Bayer Ελλάς Andreas Pollner έχει κάθε λόγο να αισθάνεται και Έλληνας, εκτός από Γερμανός.

Ο Andreas Pollner (46 ετών) είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Witten / Herdecke στη Γερμανία και το Universidad de Concepcion, στη Χιλή. O κος Pollner είναι επίσης διπλωματούχος διττής εκπαίδευσης στο τραπεζικό σύστημα από την Bayerische Landesbank του Μονάχου.

Αφού έλαβε το μεταπτυχιακό του τίτλο, εργάστηκε ως Στέλεχος Επενδύσεων στη εταιρεία German Investment and Development Corporation, στην Κολωνία, διευθύνοντας κορυφαίες εταιρικές και χρηματοδοτικές δραστηριότητες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η καριέρα του στη βιομηχανία του φαρμάκου ξεκίνησε στην εταιρεία Schering AG, με έδρα το Βερολίνο ως μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ηγεσίας. Η πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό με την Schering ήταν στις ΗΠΑ για έξι μήνες. Έκτοτε, απέκτησε ευρεία εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Bayer Pharma στο Business Coordination, στη διαχείριση χαρτοφυλακίου και στη διεύθυνση μονάδας (Business unit Head) στη Ρωσία, καθώς και  μέσω της ανάθεσης έργων για διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Μέσω του προγράμματος καινοτομίας της Bayer, ηγήθηκε μιας στρατηγικής, διατομεακής πρωτοβουλίας για την εξερεύνηση ψηφιακών εφαρμογών στον κλάδο της υγείας και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Heart Health».

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελλάδα, ηγούνταν του περιφερειακού τμήματος marketing (Regional Marketing Operations) για το τομέα της Καρδιολογίας στην περιφέρεια Ευρώπης – Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕMEA).

Ο κος Pollner ανέλαβε- όπως προαναφέρθηκε – την 1η Αυγούστου 2019 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Bayer Hellas, καθώς και το ρόλο του Cluster Division Head του Τομέα Φαρμάκων για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Καταρχάς λόγω μακροχρόνιων δεσμών με τη χώρα μας. Αλλά και λόγω ονόματος – το Andreas (Ανδρέας) είναι ελληνικό. Ίσως και λίγο λόγω ιδιοσυγκρασίας. Άνθρωπος ζεστός, με πηγαίο γέλιο, επικοινωνιακός και της… παρέας.

Η σχέση του με την Ελλάδα μετρά κάμποσες δεκαετίες. Επισκεπτόταν τη χώρα μας από μικρό παιδί για διακοπές. Ένας από τους θείους του Γερμανού CEO της Bayer Ελλάς είναι από δω, αξιωματικός του Ναυτικού, και η θεία του και οι γονείς του ταξίδευαν τακτικά στη χώρα μας, παίρνοντας πάντα μαζί τους και το νεαρό, τότε, Ανδρέα. Μάλιστα η αγάπη της οικογένειάς του για τη χώρα μας επισφραγίστηκε με το ελληνικό όνομα που του έδωσαν.

Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία υποστηρίζονται καθημερινά από πάρα πολλά προϊόντα της Bayer, ακόμη κι αν στην καθημερινότητα αυτό δεν γίνεται πάντα αντιληπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο αναγνώρισης στην Ελλάδα, η Bayer βρίσκεται μεταξύ των δύο πρώτων θέσεων των εταιρειών Βιοεπιστημών, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Αλλά και η Ελλάδα είναι εξίσου σημαντική για την Bayer και θα παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια.

H εταιρία επενδύει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αναπτύσσει νέα φάρμακα και έχει  σημαντική δραστηριότητα, όσον αφορά στις κλινικές μελέτες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, βρίσκονται σε εξέλιξη 12 κλινικές μελέτες, καθώς η εταιρία διαβλέπει ένα υψηλό δυναμικό και στόχος μας είναι να τοποθετήσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών χωρών, που συμβάλλουν στο κλινικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Andreas-Pollner-bayer

Οι καταναλωτές στην Ελλάδα εμπιστεύονται την προϊοντική γκάμα της Bepanthol για τέσσερις δεκαετίες και, ως ανταπόδοση, η Bayer εμπιστεύεται τοπικούς συνεργάτες για την ανάπτυξη νέων συνθέσεων και την παραγωγή προϊόντων Bepanthol στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί πως η νέα μας σειρά, που παρουσιάστηκε το 2021 και διατίθεται σε όλο τον κόσμο, παράγεται επί το πλείστον στην Ελλάδα

Για την Bayer η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί πολύ σημαντικό μέσο, για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας «Υγεία και Τροφή για Όλους». Έτσι, ήδη από το 2012, η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για την Υγεία, μέσα από πρωτοβουλίες ανοικτής καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το G4A, που εκπονείται από μία ομάδα ειδικών της Bayer στην ψηφιακή υγεία και στοχεύει, μέσα από συνεργασίες και επενδύσεις, να βοηθήσει στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη εταιρειών ψηφιακής υγείας, που μπορούν να αλλάξουν την κλινική πρακτική προς όφελος της εμπειρίας των ασθενών.

Στην Ελλάδα η εταιρία έχει θέσει, επίσης, σε εφαρμογή τον επιταχυντή Level-up, ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά, είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Written by

Τα νέα της Υγείας