Connect with:
HomeΕιδήσειςLavipharm: Ισχυρή παρουσία της στην αγορά των OTC με το Algon, το πρώτο ιστορικά ελληνικό αναλγητικό

Lavipharm: Ισχυρή παρουσία της στην αγορά των OTC με το Algon, το πρώτο ιστορικά ελληνικό αναλγητικό

Η Lavipharm δραστηριοποιείται δυναμικά στην αγορά των OTC με το Algon, ένα ιστορικό ελληνικό αναλγητικό, και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την επέκταση των ενδείξεών του.

Το Αλγκόν, φιγούραρε σε αρκετές ασπρόμαυρες ταινίες της δεκαετίας του ’60, μετρά ήδη 70 χρόνια ιστορίας. Το 2002, η Lavipharm προχώρησε στην εξαγορά των δικαιωμάτων του Αλγκόν και ξεκινά την παραγωγή και επαναδιάθεση του σύγχρονου Algon στην ελληνική αγορά. Το 2010, τα ερευνητικά εργαστήρια της Lavipharm εξέλιξαν το στρογγυλό μέχρι τότε σχήμα του δισκίου στο σημερινό για εύκολη κατάποση. Τέλος του 2021, η Lavipharm έλαβε έγκριση για ακόμα μία ένδειξη σύμφωνα με επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα.
Χάρις στο σταθερό συνδυασμό 3 δραστικών συστατικών, Ακετυλοσαλικυλικό οξύ 400 mg, Παρακεταμόλη 200 mg και Καφεΐνη 50 mg με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, το Algon αποτελεί και σήμερα αξιόπιστη επιλογή αναλγητικού, με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας. Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm και πωλείται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

To Algon αποτελεί μια σημαντική επένδυση για τη Lavipharm στη συνεχώς αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά των OTC.

«Το Algon, μια ελληνική ευρεσιτεχνία, έχει ιστορία, παρόν και μέλλον. Στη Lavipharm νοιώθουμε ότι είναι καθήκον μας, όχι μόνον να διαφυλάξουμε ένα ιστορικό ελληνικό προϊόν, αλλά να το ενισχύσουμε περαιτέρω ως μια επιστημονική καινοτομία που εξελίσσεται και συνεχίζει να μετρά επιτυχίες» σημείωσε σχετικά ο Chief Operating Officer & Country Manager του Ομίλου, κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας.

Με πορεία 110 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Written by

Τα νέα της Υγείας