Connect with:
HomeΕιδήσειςPfizer: Εξαγόρασε το υπόλοιπο της BioHaven για 11,6 δισ. δολ. – To σκεύασμα στο οποίο αποκτά πρόσβαση

Pfizer: Εξαγόρασε το υπόλοιπο της BioHaven για 11,6 δισ. δολ. – To σκεύασμα στο οποίο αποκτά πρόσβαση

Το υπόλοιπο ποσοστό του ομίλου βιοτεχνολογίας BioHaven Pharmaceuticals συμφώνησε να εξαγοράσει η Pfizer για πάνω από 11,6 δισ. δολάρια ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο εγκεκριμένο φάρμακο Rimegepant που ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Η BioHaven ειδικεύεται στην ανάπτυξη φαρμάκων που στοχεύουν νευρολογικές παθήσεις και σπάνιες διαταραχές. Η Pfizer έχει επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία και η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας για την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Η μετοχή της BioHaven καταγράφει άλμα 75% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η Pfizer δήλωσε ότι θα πληρώσει 148,50 δολάρια για κάθε μετοχή της BioHaven που δεν κατέχει, αριθμός που αποτελεί premium σχεδόν 79% σε σχέση με το κλείσιμο των 83,14 δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε, οι μέτοχοι της BioHaven, συμπεριλαμβανομένης και της Pfizer, θα λάβουν επίσης μετοχές σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία.

Οι Pfizer και BioHaven στις αρχές του έτους ολοκλήρωσαν μια συμφωνία με βάση την οποία η Pfizer κέρδισε εμπορικά δικαιώματα στο φάρμακο κατά της ημικρανίας Nurtec έξω από τις ΗΠΑ, και απέκτησε ποσοστό 2,6% στη Biohaven.

 

 

Written by

Τα νέα της Υγείας