Connect with:
HomeΕιδήσειςΤι απαντά η BioNTech στη Moderna για τη μήνυση σχετικά με την mRNA τεχνολογία

Τι απαντά η BioNTech στη Moderna για τη μήνυση σχετικά με την mRNA τεχνολογία

Η BioNTech απάντησε στη μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία Moderna εναντίον της και εναντίον της Pfizer, ισχυριζόμενη ότι κατά την ανάπτυξη του εμβολίου Cominarty για την Covid-19 οι δύο εταιρείες παραβίασαν ορισμένες πατέντες σχετικές με την mRNA τεχνολογία.

Σε ανακοίνωσή της η BioNTech απαντά πως η δουλειά της είναι σίγουρα πρωτότυπη και πως θα υποστηρίξει σθεναρά τις θέσεις της ενάντια στις παραπάνω κατηγορίες, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει πως σέβεται και εκτιμά τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων. Προσθέτει όμως και ένα πιο δηκτικό σχόλιο: «Είναι ατυχές αλλά μάλλον συχνό το φαινόμενο εταιρείες να ισχυρίζονται ότι παραβιάστηκαν τα πνευματικά τους δικαιώματα, όταν πρόκειται για ένα επιτυχημένο προϊόν, πόσο μάλλον στην περίπτωση του Comirnaty με τα ιστορικά του επιτεύγματα».

Την ίδια στιγμή, η Pfizer δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της Moderna Stéphane Bancel έχει δηλώσει στο twitter: «Καταθέτουμε αυτές τις μηνύσεις για να προστατεύσουμε την καινοτόμα πλατφόρμα μας για την mRNA τεχνολογία, για την οποία επενδύσαμε εκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία της και πήραμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια δεκαετία πριν από την πανδημία».

Written by

Τα νέα της Υγείας