Connect with:
HomeΕιδήσειςΒραβεύσεις για τη φαρμακευτική Novartis Hellas

Βραβεύσεις για τη φαρμακευτική Novartis Hellas

H Novartis Hellas απέσπασε πέντε σημαντικές διακρίσεις στα PR Awards 2022, που διοργανώνονται από την Boussias Communications. Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με 2 Χρυσά Βραβεία και 1 Πλατινένιο για το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», 1 Ασημένιο Βραβείο για την Πρωτοβουλία «Novartis Μένουμε Ασφαλείς» και 1 Χάλκινο Βραβείο για την Έκθεση Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασης και τους στόχους Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, η Novartis κατάφερε να αναγνωριστεί με σημαντικές διακρίσεις για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί αδιάκοπα και έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των συμμετόχων της, και την ευρύτερη υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» έλαβε 1 Πλατινένια και 2 Χρυσές Διακρίσεις στις κατηγορίες «Health, Pharma & Wellness» και «Storytelling/Creative Content». Ο σχεδιασμός του 5ου  κύκλου του προγράμματος υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, την υποστήριξη των συλλόγων «Άλμα Ζωής», και με μια σύμπραξη με το φωνητικό σύνολο «Chόrεs», αποσκοπεί να στείλει ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη απέναντι στον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι Σύλλογοι παρείχαν εντελώς δωρεάν  σεμινάρια ολιστικής υποστήριξης γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Η 360ο  καμπάνια επικοινωνίας υπογραμμίζει τη δύναμη της γυναικείας κοινότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, χωρίς ηλικιακά όρια. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της έκφρασης, της συνεργασίας και της συμμετοχής σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, παράγοντες καθοριστικοί στο ταξίδι ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η πρωτοβουλία «Novartis Μένουμε Ασφαλείς» έλαβε Ασημένια Διάκριση στην κατηγορία «Internal Communications & Employee Engagement» για την εφαρμογή συγκεκριμένης επιχειρησιακής στρατηγικής με στόχο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας κατά τη διάρκεια της COVID-19. Το υβριδικό μοντέλο εργασίας, η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, η σειρά σεμιναρίων “Cyber Talks” με την υποστήριξη ειδικών επαγγελματιών, η σειρά σεμιναρίων με διατροφολόγους, η διάθεση των ψηφιακών εργαλείων συνεργασίας, η επέκταση της δωρεάν πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και  Κhan Academy για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αποτελούν μερικές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Τέλος, με Χάλκινο Βραβείο αναγνωρίστηκε η πρόσφατη Έκθεση Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασης για το 2020 και οι στόχοι Εταιρικής Διακυβέρνησης έως το 2030 στην κατηγορία «Corporate PR». Επενδύοντας σταθερά στην εγχώρια οικονομία, η Novartis το 2020 συνεισέφερε $149 εκ. στο Α.Ε.Π. της χώρας ενώ δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας. Σημαντικές ήταν οι επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας της Novartis Hellas με τη διεξαγωγή 69 κλινικών μελετών, με ωφελούμενους περισσότερους από 800 Έλληνες ασθενείς, και την πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους. Η κοινωνική αξία που δημιούργησε η πρόσβαση 1,9 εκ. ανθρώπων σε 60 από αυτές τις θεραπείες μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο Α.Ε.Π. της χώρας ανήλθε σε $657,6 εκ.

Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας η Novartis Hellas εστίασε στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη των εργαζομένων, στην φροντίδα για το περιβάλλον και στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται η κάλυψη σε ποσοστό 60% των θέσεων αυξημένης ευθύνης από γυναίκες το 2020, τα σεμινάρια επιμόρφωσης των εργαζομένων άνω των 33.500 ωρών, η διαδικασία ανανέωσης του στόλου των εταιρικών αυτοκινήτων της εταιρείας με μοντέλα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Φτερά» για την ενδυνάμωση των νέων ταλέντων και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 18 μηνών σε συνεργασία με τον οργανισμό Found.ation για την απόκτηση ή αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η Επικεφαλής  Επικοινωνίας του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, ανέφερε σχετικά: «Η δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία για την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι διακρίσεις αυτές μας εμπνέουν ώστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια την αποστολή μας: να βοηθούμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα.»

Written by

Τα νέα της Υγείας