Tο γενόσημο σκεύασμα της λεναλιδομίδης του πολυεθνικού ομίλου Krka που μόλις πέρσι δημιούργησε θυγατρική στην Ελλάδα, ανέλαβε κατά πληροφορίες ως αντιπρόσωπος ο όμιλος ΒΙΑΝΕΞ. Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα που έχουν τη συγκεκριμένη δραστική ουσία βρίσκονται στην παρούσα φάση στην Επιτροπή διαπραγμάτευσης για τη διαμόρφωση του κλειστού προϋπολογισμού που θα την αφορά και όλη η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, αυτή η συνεργασία είναι η αρχή, καθώς οι συζητήσεις αφορούν και άλλα σκευάσματα της πολυεθνικής που πρωταγωνιστεί και στα συνταγογραφούμενα φάρμακα αλλά και σε μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Αντίστοιχα, στα μη συνταγογραφούμενα διακινεί : Προϊόντα για το κρυολόγημα και τον βήχα, Αναλγητικά, Ρινικά, Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, φάρμακα για τη βελτίωση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας, προϊόντα για  τη βελτίωση της πέψης, προϊόντα περιποίησης μαλλιών κ.λπ.

Τι ξέρουμε για την λεναλιδομίδη;

Η λεναλιδομίδη (lenalidomide) είναι ένα ανοσορυθμιστικό φάρμακο και δρα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο πολλαπλό μυέλωμα. Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι μια αιματολογική κακοήθεια που οφείλεται στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των πλασματοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν αντισώματα) στο μυελό των οστών. Αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιματολογική κακοήθεια και οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν κατά τη διάγνωση αναιμία, οστικά άλγη, επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας ή υπερασβεσταιμία, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις λοιμώξεις. Δεν είναι σπάνια νόσος, καθώς  αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνόλου των αιματολογικών κακοηθειών. Σήμερα περίπου 39.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με πολλαπλούν μυέλωμα στην Ευρώπη κάθε χρόνο, ενώ περίπου 24.000 ασθενείς καταλήγουν από τη νόσο ετησίως. Η διάμεση ηλικία διάγνωσης στην Ευρώπη είναι τα 65-70 έτη.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά που προκύπτουν κάθε χρόνο εκτιμώνται σε 500-600.

KRKA HELLAS SINGLE MEMBER LTD

Πέρσι η πολυεθνική KRKA προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής, της «KRKA HELLAS SINGLE MEMBER LTD» στην Αθήνα. Η ΚRΚΑ HELLAS προωθεί στην Ελλάδα τα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα της KRKA, d. d., Novo mesto και της TAD Pharma, που επίσης αποτελεί μέλος του Ομίλου Krka. Αρχικά, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για το 2021 περιελάμβανε προϊόντα για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας (στατίνες), για την υπέρταση και τις γαστροοισοφαγικές παθήσεις.

Αξιο λόγου είναι ότι περίπου 350.000 ασθενείς από 27 χώρες έχουν μέχρι στιγμής λάβει μέρος σε περισσότερες από 150 κλινικές μελέτες των φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρείας.

H πολυεθνική

Ο Όμιλος Krka δημιούργησε έσοδα 1.565,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το 2020. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μη ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Krka ανήλθαν συνολικά σε 304,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% το 2020.

Οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων του Ομίλου Krka ανήλθαν σε 1.305,3 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 0,4% σε σχέση με το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 83,7% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυξήσεις πωλήσεων καταγράφηκαν σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Περιφέρεια Δυτικής Ευρώπης, που κυμαίνονται ως εξής:

  • 21% Περιφέρεια Υπερπόντιες Αγορές.
  • 6% Περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  • 4% Περιφέρεια Ανατολικής Ευρώπης
  • 4% Περιφέρεια Κεντρικής Ευρώπης και
  • 2% Περιφέρεια Σλοβενίας.  

Οι πωλήσεις μη συνταγογραφούμενων προϊόντων ανήλθαν σε 137,3 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 11% σε σχέση με το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 8,8% των συνολικών πωλήσεων.

Ο Όμιλος Krka για το 2022 σχεδιάζει πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στα 1,610 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Eπίσης σχεδιάζει να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στη Σλοβενία και στο εξωτερικό κατά 2%.

Πηγή: https://www.krka.biz/en/media-centre/press-releases/2021-nbsp-krka-group-performance-estimate/12760/