Connect with:
HomeΑΠΟΨΗΠορτραίταΒασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος. MBA PhD, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.

Tελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη σχολή “Μωραΐτη” το 1990. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Κατέθεσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005.

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος της διατριβής του είναι «Διάθεση πληρωμής για αγορά υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα», η οποία και του απονεμήθηκε με άριστα.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητες του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλου, στον οποίο ο Βασίλης Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος, εκτείνονται πέραν από την υγεία στις ασφάλειες, το real-estate και το εμπόριο.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος: Η κοινωνία, η πολιτική και το επιχειρείν έχουν ήδη περάσει σε μια νέα εποχή | Banks.com.gr

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.

Επιπλέον, είναι μέλος του Advisory Board του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και του διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και management του Πανεπιστημίου Cambridge (CIBAM).

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ» που έχει στόχο την προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Cyber Security International Institute (CSIi) που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύει και να ενημερώνει για την ορθή χρήση και τις απειλές του κυβερνοχώρου ειδικά στα παιδιά. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθηναϊκής Λέσχης και μέλος του Chatham House, στο Λονδίνο.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος: Η κοινωνία, η πολιτική και το επιχειρείν έχουν ήδη περάσει σε μια νέα εποχή | Banks.com.gr

Για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca». Του έχει απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσεών για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία του νησιού, ενώ έχει βραβευθεί από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του στο Σώμα καθώς και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την προσφορά του στους Αστυνομικούς της Αττικής.

Επίσης, έχει βραβευθεί από την Ομοσπονδία Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την προσφορά του στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Written by

Τα νέα της Υγείας