Connect with:
HomeΕιδήσειςΕξυγίανση της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου μέσω της Farallon Capital Management

Εξυγίανση της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου μέσω της Farallon Capital Management

Χθές το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, με υπαγωγή της στο άρθρο 106 Β και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωσή της με κούρεμα υποχρεώσεων και είσοδο νέου επενδυτή.

Υπό το βάρος των συσσωρευμένων οφειλών της κλινικής προς προμηθευτές, Δημόσιο, εργαζόμενους και τράπεζες, το δικαστήριο,  αποδέχθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο προβλέπει μεταβίβαση των βασικών στοιχείων ενεργητικού σε νέα εταιρεία (ΑΦΜ), η οποία θα ελέγχεται από τη Farallon Capital Management και την εν Ελλάδι θυγατρική της Healthcare Investors, που υπέβαλαν το προσυμφωνημένο με πιστωτές σχέδιο εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Farallon, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας, χορήγησε ενδιάμεση χρηματοδότηση έως 12 εκατ. ευρώ, ενώ προγραμματίζονται επενδύσεις της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ελέγχει και λειτουργεί από το 2006 κλινική στη Ρόδο, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα παροχής υγείας που είναι εγκατεστημένη σε νησιωτικό τουριστικό προορισμό.

Written by

Τα νέα της Υγείας