Connect with:
HomeΕιδήσειςΔιεθνής επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά

Διεθνής επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά

Παγκόσμια ελληνική πρωτιά στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο επεμβάσεις για την αμιγώς διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον επεμβατικό καρδιολόγο Δρ. Βλάση Νινιό και την ομάδα του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που αφορά στην αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Καρδιακή ανεπάρκεια: Η πανδημία του παρόντος και του μέλλοντος

Η καινοτόμος αυτή επέμβαση έρχεται να καλύψει την ανάγκη ασθενών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και καρδιακή ανεπάρκεια. Όπως εξήγησε μιλώντας στη σχετική συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Δρ. Βλάσης Νινιός, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία πανδημία του παρόντος και του μέλλοντος, η οποία σχετίζεται με όλα τα θετικά ιατρικά επιτεύγματα που παρατείνουν το χρόνο ζωής ανθρώπων με καρδιαγγειακά νοσήματα.

στ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ανακοινώνοντας την μεγάλη ιατρική επιτυχία, τόνισε: “Η υλοποίηση σημαντικών καινοτομικών προγραμμάτων επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο που έχουν κατακτήσει οι επιστήμονες κύρους που εργάζονται μαζί μας στο Ιατρικό Αθηνών. Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση  σε υπηρεσίες εφάμιλλες των καλύτερων νοσοκομείων του αναπτυγμένου κόσμου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια παραμένοντας στην πρώτη γραμμή εφαρμογής καινοτομικών προγραμμάτων προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας.”

Written by

Τα νέα της Υγείας