Connect with:
HomeΕιδήσειςΗ Ευρώπη βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο της πανδημίας λόγω της Ο

Η Ευρώπη βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο της πανδημίας λόγω της Ο

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της θα έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη «Όμικρον» μέχρι τον Μάρτιο, προειδοποίησε στις αρχές της εβδομάδας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), την ίδια ώρα που η Παγκόσμια Τράπεζα τόνιζε ότι η νέα παραλλαγή θα εμποδίσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η Ευρώπη βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο της πανδημίας, καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως.

Ο απολογισμός που δημοσιοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κάνει λόγο για σχεδόν 8 εκατομμύρια καταγεγραμμένες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ευρώπη (7 εκατομμύρια την πρώτη εβδομάδα του 2022, σύμφωνα με τον ΠΟΥ), με τον επικεφαλής του οργανισμού στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, να λέει ότι «η Όμικρον αντιπροσωπεύει πλέον ένα νέο ”παλιρροϊκό κύμα” από τη Δύση προς την Ανατολή», το οποίο σαρώνει τις 53 χώρες που αποτελούν την ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ.

Μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώνονται. Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Και οι Ενοπλες Δυνάμεις επιστρατεύονται για να καλύψουν τα κενά. Τα συστήματα Υγείας δέχονται μεγάλες πιέσεις, αυτήν τη φορά επειδή μεγάλος αριθμός υγειονομικών είτε έχει μολυνθεί από την covid-19 είτε παραμένει σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα.

Η «Όμικρον» μπορεί να είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες παραλλαγές, είναι όμως ιδιαίτερα μεταδοτική, με αποτέλεσμα να προκαλεί τεράστιες ελλείψεις σε εργαζομένους πρώτης γραμμής που έχουν μολυνθεί.

Written by

Τα νέα της Υγείας