Connect with:
HomeΕιδήσειςΕκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου

Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου

Ανοικτό αφήνει ο υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν από το ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Πλεύρης είπε πως, αυτή τη στιγμή, το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή για αυτούς που δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Αυτοί παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα επανεξεταστεί αν θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς – ανεξάρτητα με την πορεία της πανδημίας- για το αν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα.

“Για όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, δεν υπάρχει στον Νόμο καμία πρόβλεψη, ούτε είναι στις προθέσεις μας να συνδέεται η μη πραγματοποίηση της τρίτης δόσης με αναστολή εργασίας”, είπε ο υπουργός, για να σημειώσει:

“Συνολικά, όμως, έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Μέχρι τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση της Κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα.

Ως Υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί και έχω εισηγηθεί όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να παραμείνουν μόνο σε αναστολή εργασίας, αλλά θα πρέπει και να μη μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όμως, προφανώς αυτό είναι μία κεντρική κυβερνητική απόφαση. Αν η εισήγηση, που σας λέω, γίνει δεκτή σημαίνει ότι ο ανεμβολίαστος υγειονομικός δεν θα έχει ένα βασικό τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία και αυτομάτως, δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Δυνατότητες

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, δύο είναι οι δυνατότητες που θα υπάρξουν. Ή θα συνεχιστεί το μέτρο της αναστολής, γιατί προφανώς η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει στις 31 Μαρτίου ή διαφορετικά θα υπάρξει ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αν ο υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί, θα θέτει τον εαυτό του εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Άλλη λύση δεν θα υπάρξει. Όσοι έχουν ελπίδες ότι στις 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή και θα επιστρέψει ο κόσμος που είναι ανεμβολίαστος, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Είμαι απόλυτα σαφής”, υπογράμμισε.

Written by

Τα νέα της Υγείας