Connect with:
HomeΕιδήσεις2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) «Ποιότητα φροντίδας υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση», την κορυφαία επιστημονική σύμπραξη ασθενών και επαγγελματιών υγείας, μέσα από το οποίο θα διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος για τα θέματα του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ).

Η πρόοδος στον τομέα της υγείας είναι εφικτή μόνο μέσω αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ όλων, ακόμα δε περισσότερο στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας Κύπρου, που διανύει μόλις τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του.

H Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1986 και αριθμεί 39 μέλη οργανώσεις ασθενών οι οποίες εκπροσωπούν χιλιάδες μέλη και ασθενείς παγκυπρίως.

text

Επιστημονικό Συνέδριο ΟΣΑΚ 2023, «Ποιότητα φροντίδας υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση». Διεξαγωγή στην Ελληνική Τράπεζα (Κτήριο Διοίκησης), Αίθουσα Πασχάλη Λ. Πασχαλίδη το
Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ομιλητές: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας – “Ψηφιακές δεξιότητες και
γραμματισμός υγείας: αναπτύσσοντας το οικοσύστημα της Δημόσιας Υγείας με αποτελεσματικά εργαλεία.”, Υπουργείο Υγείας Ελλάδος. Αρετή Ευθυμίου, Ψυχολόγος, Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Εγγραμματοσύνης σε θέματα Υγείας, Εγγραμματοσύνη Υγείας: η σημασία της ενδυνάμωσης των ασθενών και ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας” . Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μέλος ΕΣΕ ΟΣΑΚ. Ξενοφών Καραβίδας, Business Strategy Director, MJK Investment Group, Επενδύσεις και CRM σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Bradenbourger Guy, Partner, Government and Public Sector Leader, Health Industries Leader, PwC Luxembourg. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, “Τεκμηριωμένη πολιτική υγείας: η σημασία των δεδομένων και των δεικτών”. Marjolein Cornelissen, Healthcare Expert PWC Netherlands,“Quality of Healthcare” .

Στο Συνέδριο αυτό, συμμετέχουν εκπρόσωποι των ασθενών, επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων από το χώρο της υγείας και τη βιομηχανία, και επαγγελματίες και ειδικοί από το διεθνή χώρο. Οι εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν ομιλίες από ειδικούς και δίνεται χρόνος για εποικοδομητική συζήτηση. Οι συντονιστές και συζητητές των θεματικών ενοτήτων είναι άτομα με πείρα ετών στο χώρο της υγείας.

Ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Εργαστηριών Κύπρου και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ως ιδρυτικό μέλος αυτού, στηρίζουν το Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου – ΟΣΑΚ με θέμα «Ποιότητα φροντίδας υγείας και ΓεΣΥ: συνεργασία, εκπαίδευση και ενδυνάμωση».

Written by

Τα νέα της Υγείας