Connect with:
HomeΥΓΕΙΑHealth StoriesΙστορίες… «αρίστων» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ιστορίες… «αρίστων» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και παλινωδίας των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκτυλίσσεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Γιατρός που διορίστηκε και υπηρετεί επί δύο μήνες σε ένα από τα πιο υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας, τελικά απολύεται λόγω ενός λάθους του διοικητή Κώστα Τερζάκη, ο οποίος «ξέχασε» πόσες ήταν οι εγκεκριμένες οργανικές θέσεις του νοσοκομείου του.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο γιατρός γενικής/οικογενειακής ιατρικής Μάνος Τσιλιμιγκουνάκης, ο οποίος προσελήφθη στην αρχή του χρόνου με σύμβαση πενταετούς διάρκειας. Και ενώ είχαν ελεγχθεί όλα τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά του από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, από το Τμήμα Προσωπικού και τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υγείας και αφού είχαν ήδη αρχίσει να του καταβάλλονται οι μισθοί του, ξαφνικά, δύο μήνες μετά, του ανακοινώθηκε η απόλυσή του.

Οπως λέει ο ίδιος σε επιστολή του στα ΜΜΕ, «μου γνωστοποιήθηκε προφορικά και εγγράφως ότι έχει συμβεί κάποιο διοικητικό λάθος, έχει αγνοηθεί τροπολογία σε ΦΕΚ του 2020 που μειώνει κατά μία τις οργανικές θέσεις ειδικότητας γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο και συνεπώς δεν υπήρχε στην πραγματικότητα η κενή οργανική θέση στην οποία διορίστηκα. Αποτέλεσμα; Η άμεση απομάκρυνσή μου, η οποία βαφτίστηκε διακοπή σύμβασης. Συμπληρωματικά, χάνω τη θέση μου και στη σχετική λίστα αναμονής για ειδικότητα καθώς στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχουν καταθέσει κι άλλοι συνάδελφοι τα χαρτιά τους».

Ο διοικητής του Βενιζέλειου Κώστας Τερζάκης

Ο γιατρός έχει ήδη ξεκινήσει νομικό αγώνα για τη δικαίωσή του ενώ στο πλευρό του έχει τους… παραλίγο συναδέλφους του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αφού το Σωματείο Εργαζομένων χαρακτηρίζει εξοργιστική την απόλυσή του και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή του. Με αφορμή την απόλυση του γιατρού έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας για σήμερα Μ. Τρίτη στις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών όλων των αρμοδίων για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και καταγγέλλουν την έλλειψη ουσιαστικής βούλησης της διοίκησης να προστατεύσει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Στην ανακοίνωση του Σωματείου παρουσιάζεται η δραματική εικόνα στην οποία βρίσκεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο εξαιτίας της συνεχούς συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις συναδέλφων λόγω εργασιακής εξουθένωσης.

Συγκεκριμένα, στο Βενιζέλειο τμήματα έχουν κλείσει (π.χ. ιατρείο πήξης), άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης (π.χ. Παιδιατρικό, Ακτινολογικό, Ιατροπαιδαγωγικό κ.ά.) και άλλα υπολειτουργούν (ΜΕΘ, Αναισθησιολογικό, χειρουργεία), ενώ τραγικές είναι οι ελλείψεις και στη νοσηλευτική υπηρεσία και στο λοιπό προσωπικό.

Written by

Τα νέα της Υγείας