Connect with:
HomeΕιδήσειςΘεόδωρος Τρύφων, Aντιπρόεδρος Δ.Σ. της ELPEN, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Mέλος Δ.Σ. ΣΕΒ

Θεόδωρος Τρύφων, Aντιπρόεδρος Δ.Σ. της ELPEN, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Mέλος Δ.Σ. ΣΕΒ

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του στην Αγγλία εργάστηκε στην Merill Lynch, καθώς και στην Colgate Palmolive.

Το 1990-1991 εργάστηκε στην οικογενειακή του επιχείρηση, Henkel Ελλάδος, Τρύφων- Καστρίνης Α.Ε., η οποία και εξαγοράστηκε από την Henkel Γερμανίας στις αρχές του 1992. Από το 1992 έως και σήμερα είναι μέτοχος, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο ELPEN

Ο Όμιλος της ELPEN αποτελείται από τις εταιρείες ELPEN Α.Ε. Φαρμακευτική βιομηχανία, ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Φαρμακευτική & Ιατρικά Υλικά – Μηχανήματα και WINMEDICA Α.Ε. Φαρμακευτική με ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 1100 εργαζομένους και 3 παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής. Θυγατρικές του ομίλου ELPEN είναι η WinMedica, Aenorasis και ELPEN GmbH στη Γερμανία. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Από το 1999 έως και το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Tο 2008 έως και το 2013 συνέχισε το έργο του από τη θέση του Αντιπροέδρου και το 2014 επανεκλέχτηκε Πρόεδρος.

Από το 1999 έως και το 2003 υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Written by

Τα νέα της Υγείας