Connect with:
HomeΕιδήσειςΚοπή πίτας με βραβεύσεις στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Κοπή πίτας με βραβεύσεις στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Σε εορταστικό κλίμα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. Το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς συνοδεύτηκε με ευχές και βραβεύσεις του προσωπικού.

Την ευγνωμοσύνη του προς όλο το Νοσοκομείο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρει με επιστημοσύνη και ανθρωπιά, εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Παράλληλα, τόνισε ότι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραμένει υψηλά στην ατζέντα της πόλης για αυτό και στα έργα πνοής που αναμένονται έχουν ενταχθεί υποδομές στην υγεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιεί το Νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Την προσφορά του Νοσοκομείου εξήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Δίνοντας τις ευλογίες του στους παρευρισκόμενους υπογράμμισε ότι η παρουσία του εθνικού ευεργέτη και ιδρυτή του Νοσοκομείου, Νικολάου Παπαγεωργίου, συνεχίζει να διδάσκει ήθος, παρότι ο ίδιος «έφυγε» από τη ζωή.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μνημονεύοντας τον αείμνηστο Νικόλαο Παπαγεωργίου, «το Νοσοκομείο ήταν το πάθος του, αλλά και ένα έργο ζωής, το οποίο είδε να ολοκληρώνεται».

Κοπή πίτας με βραβεύσεις και νέους στόχους για το Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης τόνισε ότι, παρά την κόπωση λόγω της πανδημίας, το Νοσοκομείο έχει βρει τον δυναμικό ρυθμό του, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, βελτιώνει τις παρεχόμενες αλλά και αναπτύσσει νέες υπηρεσίες για τους ασθενείς. Όπως ανέφερε, το 2022 εκσυγχρονίστηκε η Πνευμονολογική Κλινική, δημιουργήθηκε η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, ξεκίνησαν η υλοποίηση του σχεδίου «Ασφαλές Νοσοκομείο» και η ενεργειακή αναβάθμιση και το Νοσοκομείο απέσπασε διακρίσεις για πολλές καινοτόμες δράσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ξεκινά η κατασκευή του φιλόδοξου έργου της επέκτασης της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, ενός νέου κτηρίου 1.000 τ.μ. για τους ογκολογικούς ασθενείς, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Κλείνοντας, ο κ. Καραβιώτης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεχή και αμέριστη στήριξή τους, το ‘Ιδρυμα Παπαγεωργίου που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Νοσοκομείου και τους εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τους εργαζόμενους, τους οποίους χαρακτήρισε  μαχητές και συνεργάτες στην πρώτη γραμμή. Απευθυνόμενος σε όλους αλλά και στον καθένα ξεχωριστά, είπε: «Να είστε βέβαιοι ότι όλα όσα καθημερινά κάνετε, όχι μόνο οι γνώσεις σας, αλλά η κάθε σας πράξη, η ευγενική χειρονομία, το κάθε χαμόγελο προς τους ασθενείς, η υπομονή, η συνεχής προσπάθεια και η συνεισφορά σας έχουν πραγματική αξία και αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της επιτυχημένης μας πορείας».

Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις

Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Παπαγεωργίου απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βασίλης Παπάς» στη διατομεακή ομάδα «Ασφαλές Νοσοκομείο», στο Τμήμα Προσωπικού και το Γραφείο Μισθοδοσίας, στο Τμήμα Βιοπαθολογικό – Βιοχημικό και το Εργαστήριο Γενετικής Ιατρικής ΑΠΘ, καθώς και στην εργαζόμενη Ντόρα Καμπούρογλου για την καταλυτική παρουσία της στην προετοιμασία του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Written by

Τα νέα της Υγείας