Connect with:
HomeΕιδήσεις9 + 1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ κάθε μέρα

9 + 1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ κάθε μέρα

To σεξ δεν είναι απλώς μια πράξη ή μια ανθρώπινη ανάγκη. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αναφέρουν πως η σεξουαλική επαφή πέρα από την ευχαρίστηση που σου προσφέρει, ωφελεί το σώμα, την υγεία, δημιουργεί καλή διάθεση, ενώ παράλληλα προάγει τη μακροζωία, τονώνει το ανοσοποιητικό, ισχυροποιεί τη σχέση με το σύντροφό σου, μειώνει τον πόνο, καταπολεμά το στρες, αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου, σφίγγει το κορμί.

Η λίστα με τα οφέλη υγείας που προσφέρει το σεξ:

1. Stop στους «πονοκεφάλους»

«Οι μισές γυναίκες αναφέρουν ότι το σεξ στην πραγματικότητα μειώνει την ένταση του πονοκεφάλου» τονίζει ο Ράντολφ Γ. Έβανς, MD, κλινικός καθηγητής Νευρολογίας στο Κολέγιο Ιατρικής Baylor, στο Χιούστον. Οι έρευνες αναφέρουν ότι μετά την ερωτική πράξη οι μύες χαλαρώνουν και απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες αποτελούν και φυσικά παυσίπονα του σώματος, ασκώντας δράση παρόμοια με αυτήν ενός ήπιου αναλγητικού φαρμάκου.

2. Καλύτερος ύπνος

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι οργασμοί απελευθερώνουν την ορμόνη προλακτίνη, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε υπνηλία και χαλάρωση.

3. Υγιής μήτρα

«Οι συσπάσεις κατά την κορύφωση διώχνουν τα θραύσματα που μπορεί να διαπεράσουν τις σάλπιγγες και να οδηγήσουν σε ενδομητρίωση» εξηγεί ο Χάρβεϊ Κλίμαν, MD, από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ.

4. Βελτιώνει την υγείας της καρδιάς

Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο American Journal of Cardiology διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο, από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή λιγότερο.

5. Το σεξ είναι άσκηση

Με 30 λεπτά σεξ μπορείς να κάψεις μέχρι και 150 θερμίδες και ακόμη περισσότερες αν είσαι από πάνω. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο περιοδικό PLoS One έδειξε ότι οι άνδρες έκαιγαν κατά μέσο όρο 4 θερμίδες το λεπτό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών συνεδριών που ήταν κατά μέσο όρο 25 λεπτά και οι γυναίκες έκαιγαν 3 θερμίδες.

6. Καλύτερη σχέση με τον σύντροφό σου

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι τόσο πιο αγαπημένο είναι. Αυτό γιατί παράγεται η ωκυτοκίνη, η επονομαζόμενη ορμόνη της οικειότητας, που σε κάνει να νιώθεις δεμένη με το σύντροφό σου.

7. Γλυκιά ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου

Άλλες μελέτες έχουν βρει ότι οι γυναίκες μπορεί να ανακουφιστούν από τις κράμπες της περιόδου μέσω ενός καλού οργασμού. Οι συσπάσεις της ουρήθρας και της λεκάνης στη διάρκειά του μειώνουν τους πόνους.

8. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Όποια κι αν είναι η ηλικία του, το σεξ σε συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 50%, όπως δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Queens στου Μπέλφαστ.

9. Πιθανή μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο περιοδικό European Urology διαπίστωσε ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν περισσότερες από 21 φορές το μήνα, σε σύγκριση με εκείνους που το κάνουν τέσσερις έως επτά φορές το μήνα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

10. Λιγότερο στρες και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες αυξάνοντας τις ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση. Ως μορφή άσκησης, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Επιπλέον, μια σκωτσέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology διαπίστωσε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτρέπει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια αγχωτικών γεγονότων.

Written by

Τα νέα της Υγείας