Connect with:
HomeΥΓΕΙΑFamily HealthΓιατί η ερωτική σας ζωή μπορεί να επιβραδυνθεί την άνοιξη

Γιατί η ερωτική σας ζωή μπορεί να επιβραδυνθεί την άνοιξη

Oι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι έχουν βιολογικές λειτουργίες που δεν ακολουθούν τα ίδια πρότυπα σε όλες τις εποχές και μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την ερωτική ζωή.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη ότι ορισμένες πτυχές της ζωής μας, όπως οι βιολογικοί κύκλοι αφύπνισης και ύπνου, στην πραγματικότητα καθοδηγούνται από το φως της ημέρας και την εποχικότητα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που οδηγείται από το φως και τις εποχές. Οι ορμονικές αλλαγές και οι αλλαγές στη διάθεση είναι, επίσης, κυκλικές ανάλογα με τις εποχές και την ποσότητα φωτός στην οποία εκτιθέμεθα, εξηγεί το WebMD.

Γιατί η ερωτική σας ζωή μπορεί να επιβραδυνθεί την άνοιξη

Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν, ότι η ερωτική ζωή πολλών ανθρώπων είναι λιγότερο ενεργή τους χειμερινούς μήνες και συνεχίζει να παραμένει χαμηλή καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το WebMD. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιο συνηθισμένο να συλλαμβάνουμε στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η τεστοστερόνη δεν κορυφώνεται μέχρι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Επίσης, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνονται στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα, υποδηλώνοντας περαιτέρω ότι οι δραστηριότητες στην κρεβατοκάμαρα ακολουθούν εποχιακά πρότυπα.

Για παράδειγμα, μια μελέτη είχε στόχο να καταγράψει τα σεξουαλικά ημερολόγια ανύπαντρων ανδρών, αναφέρει το healthdigest.com. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ερωτική τους ζωή ήταν στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλή την άνοιξη και αυξήθηκε καθώς έμπαιναν στους φθινοπωρινούς μήνες, σύμφωνα με το WebMD. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα μοτίβα έχουν παρατηρηθεί και στην ερωτική ζωή των πρώτων προγόνων μας, οι οποίοι προτιμούσαν το ζευγάρωμα το φθινόπωρο για να γεννήσουν την άνοιξη, όταν τα τρόφιμα και οι προμήθειες ήταν πιο άφθονα. Έτσι, ίσως απλώς έχει ενσωματωθεί στη βιολογία μας και συνεχίζει να επηρεάζει τα μοτίβα ζευγαρώματος και αγάπης στη σημερινή σύγχρονη εποχή.

Written by

Τα νέα της Υγείας