Connect with:
HomeΕιδήσειςΔρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος ΔΣ Νοσοκομείου Μητέρα

Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος ΔΣ Νοσοκομείου Μητέρα

Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, με καταγωγή από την Σύρο, γιός του αείμνηστου μαιευτήρα και πρώην Προέδρου του ΙΑΣΩ Δρ. Θανάση Χανδακά.

Είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και τη διδακτορική του διατριβή, με βαθμό «Άριστα».

Κατέχει δίπλωμα Master in Business Administration (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Imperial College London ,με σημαντικές διακρίσεις στην Επιχειρηματικότητα. (European Business Entrepreneurship Award 2003).

Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία – εργάστηκε στο Λονδίνο σαν Επιμελητής του Princes Royal University Hospital του Λονδίνου – και στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη λαπαροενδοσκοπική / ρομποτική χειρουργική. Υπήρξε ένας από τους νεότερους επιμελητές γυναικολογίας του Εθνικού Συστήματος Υγειάς του Ηνωμένου Βασίλειου (ΝHS).

Κατέχει σημαντική διοικητική εμπειρία ,έχοντας θητεύσει σε σημαντικές θέσεις , σε νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει ,επιτυχώς ,γυναικολογικά κέντρα και μονάδες εξωσωματικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, συμμετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο της εταιρίας ανάπτυξης 3D λογισμικού ιατρικής εκπαίδευσης ORAMAVR,με έδρα την Καλιφόρνια.

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μητέρα, του Ομίλου Υγεία, της Hellenic Healthcare Group.

Νέα ηγεσία για το 'ΜΗΤΕΡΑ' - Στο τιμόνι οι Στέφανος Χανδακάς και Βασίλης Κελλάρης

Στο παρελθόν υπήρξε πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας ,μέλος της Εθνικής Ομάδος για 11 έτη και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ σήμερα υπηρετεί τον αθλητισμό ως μέλος της Επιτροπής Marketing της Ε.Ο.Ε και στο παρελθόν ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Ολυμπιακών Αθλητών.

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1980, στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, και στην συνέχεια στον ΙΟΠ και τον Ολυμπιακό. Έτρεξε στις κατηγορίες Όπτιμιστ, 420, 470, Lightning και Soling, με πολυάριθμες διακρίσεις σε διασυλλογικά, πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Αποκορύφωμα τα 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην κατηγορία Soling, ενώ σε διεθνές επίπεδο , κορυφαίες διακρίσεις του ήταν η 2η Παγκόσμια Νίκη στην κατηγορία Lightning Νέων το 1988 και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996, στην κατηγορία Soling, μαζί με τους συναθλητές του Σταύρο και Παναγιώτη Αλευρά.

Στην ανοικτή θάλασσα συμμετείχε και κατέκτησε πολλαπλές εθνικές και διεθνείς ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις συμμετέχοντας, χρονολογικά, στην ομάδα PEPSI CHALLENGE του αείμνηστου Νώντα Λαμπαδάριου, στην ομάδα ΩΚΥΑΛΟΣ του αείμνηστου Γιάννη Κωστόπουλου, στην ομάδα KRETA της Γιάννας Αγγελοπούλου και την Ομάδα ATALANTI του Γιώργου Ανδρεάδη.

Υπήρξε ένας από τους νεότερους επιμελητές μαιευτικής γυναικολογίας του εθνικού συστήματος υγείας της  Αγγλίας το 2001 ( NHS). Υπήρξε αθλητής της ολυμπιακής ομάδος ιστιοπλοΐας το 1996 αλλά και μέλος της εθνικής ομάδος για 10 έτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ “Ομάδα Αιγαίου”, από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.

Χανδακάς Στέφανος - Bodossaki Lectures on Demand

Το 2015 προχώρησε στην ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HOPE GENESIS – μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Η HOPE GENESIS στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας. Βραβεύτηκε το 2018 από την Ευρωπαική Ένωση, ως η καλύτερη NGO στην Ελλάδα.

Written by

Τα νέα της Υγείας