Connect with:
HomeΥΓΕΙΑHealth StoriesΝτόρα Μπακογιάννη: Το νέο της μήνυμα για την υγεία της

Ντόρα Μπακογιάννη: Το νέο της μήνυμα για την υγεία της

Η Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ της Τρίτης, 31 Μαΐου βρέθηκε καλεσμένη της εκπομπής Στο Κέντρο της ΕΡΤ. Από εκεί μίλησε για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο και την πορεία της υγείας της. Παράλληλα εξήγησε για ποιο λόγο ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει από την πρώτη στιγμή ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας της. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο σύστημα υγείας και δήλωσε ευτυχής για την κάθε νέα μέρα της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στον τρόπο που βλέπει τη ζωή και την πολιτική μέσα από την περιπέτεια που βιώνει με την υγεία της. Όπως είπε, το πρώτο από τα πολλά πράγματα που έχουν αλλάξει, είναι «ο απόλυτος θαυμασμός» της για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για όσα έχουν αλλάξει στον τρόπο που βλέπει τη ζωή και την πολιτική

«Είναι άλλο πράγμα να το λες πολιτικά και άλλο να το έχεις βιώσει. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Το δεύτερο που έχει αλλάξει, είναι ότι βλέπω πόσες χιλιάδες ανθρώπων δίνουν την ίδια μάχη με εμένα και πόσες φορές πάνε πάρα πολύ καλά», σημείωσε στη συνέχεια.

«Βεβαίως και χάνονται άνθρωποι, όπως ο Δάκης τελευταίος, όμως κερδίζεται η μάχη αυτή από πάρα πολλούς. Και το βλέπεις με διαφορετικό τρόπο όταν το έχεις βιώσει», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας μία αναφορά στον τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών μετά από χρόνια ασθένειας με καρκίνο.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που βλέπει την πολιτική, εκεί όπως λέει η Ντόρα Μπακογιάννη, «δεν άλλαξαν πολλά πράγματα για να είμαι ειλικρινής». Ωστόσο, έχει αλλάξει πολύ ουσιαστικά η ίδια η καθημερινότητά της. «Ίσως αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είμαι ευτυχής για την κάθε ημέρα. Χαίρεσαι με πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που κάποτε θα θεωρούσες δεδομένα. Συνεχίζεις να παλεύεις και παλεύεις καλά, όπως κάνουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», επεσήμανε η πολιτικός.

«Τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν μόνο δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις»

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πώς οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, ήταν ταμπού για πολλά χρόνια «κι ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων», όπως σημείωσε. Όπως έχει πει και στο παρελθόν η πολιτικός, υπήρξαν συνάδελφοί της που δεν είχαν αποκαλύψει την κατάσταση της υγείας τους όταν νόσησαν με καρκίνο. «Υπήρξαν άνθρωποι που αρρώστησαν και δεν το είπαν. Εγώ είπα ότι πρέπει να το ξέρει ο Χανιώτης που θα με ψηφίσει, αν θέλει να με ψηφίσει. Και δεύτερον, έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις διότι σε τελική ανάλυση, βοηθάς κι εκείνον που θα σε ακούσει γιατί του δίνεις θάρρος να μην το βάλει κάτω», υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμείς οι πολιτικοί είμαστε στη δημοσιότητα. Και τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν μόνο δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις», ανέφερε κλείνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ίδια εκπομπή, η πολιτικός ανακοίνωσε την απόφασή της να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής στο νομό Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, απορρίπτοντας όπως επιβεβαίωσε την πρόταση να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. «Εγώ εξελέγην σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Δεν μπορώ να κατέβω διορισμένη, έχω ανάγκη την επαφή. Θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά», είπε χαρακτηριστικά.

Written by

Τα νέα της Υγείας