Connect with:
HomeWHAT'S HOTCR Index: Οι 4 κορυφαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν

CR Index: Οι 4 κορυφαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν

Διάκριση για την εξαιρετική επίδοση που παρουσίασαν το 2022 στην εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και κριτηρίων ESG, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη CR Index και το CRI Pass, απέσπασαν 17 εταιρείες, εκ των οποίων οι 4 ήταν φαρμακευτικές επιχειρήσεις, σε εκδήλωση που έγινε με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) ανέδειξε και επιβράβευσε για 14η χρονιά τις εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο υπεύθυνο επιχειρείν, εφαρμόζοντας τα κριτήρια ESG που σχετίζονται με τις επιδόσεις τους σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά ζητήματα και σε ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περισσότεροι από 130 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Φέτος στην Ελλάδα τα δύο πρώτα βραβεία DIAMOND κατακτήθηκαν από την Pfizer και την Εθνική Τράπεζα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που διακρίθηκαν είναι:

Diamond: Pfizer
Platinum: Genesis Pharma, Novartis
Silver: Johnson & Johnson Medtech
Best Progress Platinum Award: Novartis
Best New Entry: Johnson & Johnson Medtech
Έπαινος για το Εργασιακό Περιβάλλον απονεμήθηκε στην Genesis Pharma

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, τόνισε: «Καθώς οι δείκτες ESG αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, η ενσωμάτωση των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας στην επιχειρηματική στρατηγική, προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Written by

Τα νέα της Υγείας