Connect with:
HomeWHAT'S HOTΠροχωρά γοργά το έργο δημιουργίας νέου νοσοκομείου Σπάρτης απο το Ίδρυμα Νιάρχου

Προχωρά γοργά το έργο δημιουργίας νέου νοσοκομείου Σπάρτης απο το Ίδρυμα Νιάρχου

Το 2025 η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, έργο που βασίζεται στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την Υγεία, με σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες υποδομές, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους –ενήλικες και παιδιά– της Λακωνίας. Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον και, κυρίως, ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους ασθενείς.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρέα €321 εκατ. για νέα νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

Το έργο σχεδιάζεται από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία μέσω της ένταξης υψηλότατων περιβαλλοντικών προδιαγραφών στο σχεδιασμό του. Επιπλέον, η ταυτόχρονη ενσωμάτωση στοιχείων της φύσης και ανθρωποκεντρικών μοντέλων φροντίδας στη θεραπευτική εμπειρία των ασθενών, θα το καθιστούν διεθνές σημείο αναφοράς στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών.

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $500 εκατομμύρια.

Έτσι θα είναι το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης-Έγινε η επίσημη παρουσίασή του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Messinia Live

Αποτελεί μέρος συνολικής πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Νιάρχου που αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στη Σπάρτη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, την ανακαίνιση και επέκταση υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού, την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και νέων σε όλη τη χώρα.

Στο χρονοδιάγραμμα του έργου, η δημοπράτηση αναμένεται στο τέλος του Μαίου, ώστε να έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες προσφορές από τους εργολάβους τον Οκτώβριο, να ακολουθήσει η ανάθεση μέχρι το τέλος του έτους και να ξεκινήσουν οι εργασίες τον Ιανουάριο του 2023. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του νέου νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ανάθεση των εν λόγω μελετών προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν και να δημοπρατηθούν έως τον Φεβρουάριο του 2022. Σκοπός είναι το Δεκέμβριο του 2025 να έχει ολοκληρωθεί το κύριο τμήμα του νέου δημοσίου Νοσοκομείου.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για τον ενήλικο και παιδικό πληθυσμό της περιοχής της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της σύγχρονης διαχείρισης και συντήρησης του Νοσοκομείου, καθώς και της διασύνδεσής του με άλλες συνεργαζόμενες Μονάδες Υγείας. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί η εκπαίδευση και η έρευνα στις νέες τεχνολογίες  με στόχο τη συνεχή εξέλιξη της δυναμικότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας στην πρόοδο της ποιότητας και λειτουργίας του.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος _Διαδικτυακές Συναντήσεις από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για Νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη στο Πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία - Edessa News

Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.3 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

Written by

Τα νέα της Υγείας