Connect with:
HomeΕιδήσειςNομοθετική ρύθμιση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο

Nομοθετική ρύθμιση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφορά στο άρθρο 51 του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, δεκάδες διατάξεις ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με το άρθρο 51, λοιπόν, τροποποιείται το άρθρο 18 του ν.4354/2018, ως ισχύει, αναφορικά με τη “μεταρρύθμιση” του επιδόματος.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι πως διαγράφεται η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία θα έπρεπε να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα ορίσει τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.

Η έκδοση της Κ.Υ.Α. μένει πια χωρίς προθεσμία για την Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, νέα διάταξη είναι πως στην Επιτροπή (η οποία έβγαλε το περιβόητο πόρισμα που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις) δίδεται νέο έργο. Αναλαμβάνει το έργο επεξεργασίας των προτάσεων και εισηγήσεων κοινωνικών εταίρων αναφορικά με τη “μεταρρύθμιση” του επιδόματος. Οφείλει να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτό το έργο έως την 30η Απριλίου, οπότε και θα πρέπει να προβεί στην υποβολή σχετικού πορίσματος προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Το σίγουρο, δηλαδή, είναι ότι η ΚΥΑ με το νέο καθεστώς αποκλείεται να εκδοθεί πριν τον Μάιο.

Επιπλέον, στην παρ.4 του νέου άρθρου, προβλέπεται η δημιουργία μια Μόνιμης Επιτροπής Γνωμοδοτικού χαρακτήρα από τον Υπουργό Οικονομικών, με αρμοδιότητες συναφείς με το επίδομα.
Δείτε παρακάτω το κείμενο της νέας ρύθμισης:
Written by

Τα νέα της Υγείας