Connect with:
HomeΕιδήσειςΘάνος Πλεύρης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σε κανονική λειτουργία έως τις 15 Μαρτίου

Θάνος Πλεύρης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σε κανονική λειτουργία έως τις 15 Μαρτίου

Λόγω της καλύτερης εικόνας που υπάρχει στο ΕΣΥ από το μέτωπο της πανδημίας, αρχίζουν να περιορίζονται τα περιστατικά για τα οποία χρειαζόμαστε βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα, εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα. «Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας» είπε.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, η πανδημία είναι σε ύφεση σε όλη στην Ευρώπη καθώς παρατηρείται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες. Όπως είπε ο ίδιος: «Δυστυχώς, δεκάδες συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά, ωστόσο και στο δείκτη των θανάτων έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σιγά-σιγά αποκλιμάκωση. Στα κρούσματα παρατηρείται μία συνεχής πτωτική πορεία και αυτό το βλέπουμε πάντοτε συνδυαστικά με την εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε πλέον ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές».

Σε κανονική λειτουργία και το Παίδων Πεντέλης

Παράλληλα, τόνισε ότι επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία το Παίδων Πεντέλης ενώ μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας

«Σήμερα το Παίδων Πεντέλης, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη κουβέντα, επανέρχεται σε πλήρη, κανονική λειτουργία, ενώ αντίστοιχα και άλλα νοσοκομεία- όπως το Σισμανόγλειο- τα οποία είχαν διατεθεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά, επιστρέφουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην κανονική τους λειτουργία, Το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν την κλιμάκωση της πανδημίας» δήλωσε.

Written by

Τα νέα της Υγείας