Connect with:
HomeWHAT'S HOTΣυνέργεια BC Partners με CVC Partners στον κλάδο υγείας

Συνέργεια BC Partners με CVC Partners στον κλάδο υγείας

Η συνέργεια και η συνεργασία επιχειρήσεων αποτελούν μια πολύ σημαντική μέθοδο και πρακτική ανάπτυξης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας. Οι συνεργασίες επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν διαφορετικές μορφές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν επιχειρηματικές διαφόρων ειδών συνεργασίες. Ενδεικτικά σημειώνονται, κοινά επενδυτικά προγράμματα, στρατηγικές συμμαχίες, δίκτυα επιχειρήσεων, χρηματοδοτικά προγράμματα, συνεργατικούς σχηματισμούς επιχειρήσεων (clusters),.

Όλοι μας θυμόμαστε το mega deal που πέτυχε το καλοκαίρι ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, με την πώληση της Pharmathen από την BC Partners στην Partners Group.

Η πρωτοποριακή ελληνική φαρμακευτική εταιρεία της οικογένειας Κάτσου αποκτήθηκε από την BC Partners το 2015 έναντι 475 εκατ. ευρώ. Αφετέρου δέ, επτά χρόνια μετά  η πώληση της έγινε με την αποτίμησή της να έχει υπερτριπλασιαστεί στα 1,6 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως, η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις 19/7/2021 όπου περιγραφόταν η μεγάλη επιτυχία με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους.

Big Business - Εξαγορά της ελληνικής Pet City από την BC Partners

Συνέργεια BC Partners με CVC Partners Capital

Έχει τη σημασία τπου όμως. πως στην επίσημη ανακοίνωση της πώλησης αναφερόταν ότι η Partners Group που την εξαγόρασε «ενεργεί εκ μέρους των πελατών της».

Η είδηση λοιπόν, είναι ότι ενεργή εμπλοκή και συνέργεια στο deal έχει το CVC Capital Partners. Αυτό συνέβη , διαμέσω του επιχειρηματικού της βραχίονα CVC Credit. Ακολούθως, και αυτή η εταιρία  «για λογαριασμό πελατών της» συνδιοργάνωσε τις δανειακές διευκολύνσεις για την εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρίας από την Partners Group. Σημειώνεται δε, πως η ολοκλήρωση της εξαγοράς έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Επαφές CVC Capital με EXAE και στο βάθος εισαγωγές εταιριών του στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στρατηγική ανάπτυξης της Pharmathen μέσω European Direct Lending Strategy

Επί αυτού ανακοινώθηκε επιπλέον πως, η CVC Credit θα υποστηρίξει τη στρατηγική συνεχούς ανάπτυξης της Pharmathen γίνεται με τη συνεργασία και με συνέργεια της European Direct Lending Strategy (Ευρωπαϊκή Στρατηγική Άμεσου Δανεισμού). Η συγκεκριμένη τραπεζική χορήγηση εστιάζει στον δανεισμό σε καθιερωμένες μεσαίες και μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες με αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο.

Σύμφωνα με το CVC Partners το μοντέλο business-to-business της Pharmathen εξυπηρετεί μια πελατειακή βάση με περισσότερες από 215 εταιρείες γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων από δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα. Επιπλέον, εκθειάζει την ελληνική εταιρεία δίνοντας έμφαση στο εξαιρετικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει περίπου 80 εμπορευματοποιημένα προϊόντα που παρέχονται σε ασθενείς σε περισσότερες από 85 χώρες.

Επιπλέον στην ανακοίνωση, σημειώνεται εμφανώς και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για «συναρπαστικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας». Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται και η δυνατότητα του δανεισμού ανάπτυξης εργασιών μέσω του European Direct Lending Strategy.

CVC Credit Partners reports another strong year - QuotedData

Ο ρόλος της CVC Credit

Σύμφωνα με τον κ. Miguel Toney, Partner της CVC Credit, τονίζεται ότι το δίκτυο (εννοεί στην Ελλάδα) του Ομίλου CVC «ήταν πολύτιμο για τη δουλειά μας στη χρηματοδότηση της Pharmathen», Τόνισε δε, πως το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του fund που ασχολείται με τον τομέα της υγείας στη χώρα μας επιβεβαίωσε τα «διαπιστευτήρια» της Pharmathen ως κορυφαίου παρόχου στον κλάδο. Επιπλέον δήλωσε, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Partners Group και το υψηλού επιπέδου management team της Pharmathen για την υλοποίηση των συναρπαστικών σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας».

H επόμενη συνεργασία, αφορά άραγε το νοσοκομειακό κλάδο; Η βελτίωση της επίδοσης των επιχειρήσεων φαίνεται να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ικανότητα τους να αναπτύσσουν συνεργασίας και δικτύωσης, σε οριζόντιο ή κάθετο επίπεδο με συνέργειες.

Written by

Τα νέα της Υγείας