Connect with:
HomeΕιδήσειςΣυμφόρηση ασθενών covid στα νοσοκομεία της Πάτρας

Συμφόρηση ασθενών covid στα νοσοκομεία της Πάτρας

Τραγική παραμένει η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στα οποία νοσηλεύονταν μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 225 ασθενείς με κορωνοϊό, την ώρα που την περασμένη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου οι νοσηλείες ήταν 204.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (στο Ρίο) νοσηλεύονται 97 ασθενείς στην κλινική COVID-19, 7 παιδιά στον θάλαμο COVID-19 της Παιδιατρικής Κλινικής, 4 ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η ΜΕΘ είναι πλέον πλήρης με 13 ασθενείς.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», καθώς την Πέμπτη που το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία εισήχθησαν 30 ασθενείς με κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, οι νοσηλείες στο νοσοκομείο ήταν 63 και μόλις τέσσερις ημέρες μετά ανέρχονται σε 96.

Συνολικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 96 ασθενείς στην κλινική COVID-19, ενώ 8 ασθενείς δίνουν τη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται πως η δραματική αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της 6ης Υ.Πε., Γιάννη Καρβέλη.

Στο νοσοκομείο καταγράφεται έντονο πρόβλημα με τη λειτουργία κλινικών εκτός κορωνοϊού, αφού ήδη έχει παραχωρηθεί ολόκληρος ο 4ος όροφος για νοσηλείες Covid, αλλά και ο 2ος όροφος του μεσαίου κτιρίου, στερώντας από γιατρούς και ασθενείς πολύτιμες κλίνες.

Written by

Τα νέα της Υγείας