Connect with:
HomeΕιδήσειςΕξαγορά της ασφαλιστικής La Médicale απο την Generali

Εξαγορά της ασφαλιστικής La Médicale απο την Generali

Στην εξαγορά της La Médicale, του Ομίλου της Crédit Agricole Assurances, θα προχωρήσει ο Ιταλικός Όμιλος Generali μετά από σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δυο Ομίλων, μετά από αποκλειστικές  διαπραγματεύσεις, από τον προηγούμενο Νοέμβριο, με τον γαλλικό όμιλο και τα συνδικάτα που συνδέονται με τον τομέα..

Η La Médicale είναι ασφαλιστική εταιρεία για επαγγελματίες υγείας, και η συναλλαγή προβλέπει επίσης την πώληση του χαρτοφυλακίου κάλυψης θανάτου της Predica1, που διατίθεται στην αγορά και διαχειρίζεται η La Médicale.

Στους πρώτους έξι μήνες του 2021, η La Médicale και το χαρτοφυλάκιο κάλυψης θανάτου κατέγραψαν ισχυρά οικονομική απόδοση, με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 286 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη ίσα με περίπου 16 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 312 εκατ. ευρώ

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 435 εκατ. ευρώ, υπόκεινται σε προσαρμογές κλεισίματος. Η εκτιμώμενη επίπτωση στο δείκτη  φερεγγυότητα  του Ομίλου Generali είναι περίπου -4,3 p.p.

Για τη Generali, αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει μια βασική στρατηγική ευκαιρία για ανάπτυξη. Η συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth» και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ δημιουργεί αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία Lifetime Partner της Generali.

Written by

Τα νέα της Υγείας