Connect with:
HomeΕιδήσειςΕΟΦ: Αυστηρή προειδοποίηση για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

ΕΟΦ: Αυστηρή προειδοποίηση για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των ακόλουθων προϊόντων που μπορεί να διακινούνται στη χώρα μας μέσω internet:

MegMan Performance Booster Capsules που προωθείται στο διαδίκτυο για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και περιέχει ταδαλαφίλη. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Body Sherry Mon Bodygoal en 30 jours για την απώλεια βάρους που οδήγησε σε τρεις περιπτώσεις νοσηλείας, λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών. Περιέχει σιβουτραμίνη, ουσία που αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Written by

Τα νέα της Υγείας