Connect with:
HomeΕιδήσειςΑνανέωση σύμβασης υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Ανανέωση σύμβασης υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

«Η από 23 Νοεμβρίου 2020 υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου, η οποία ισχύει για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει εφαρμογή για δύο έτη και ως εκ τούτου, επί του παρόντος, δεν απαιτείται ανανέωσή της».

Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Ανανέωση της σύμβασης υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Φαρμακευτικό σύλλογο Δωδεκανήσου».

Παράλληλα, επισήμανε ότι αναφορικά με τον χρόνο εξόφλησης των συνταγών από το εκάστοτε Γενικό Επιτελείο, η τήρηση των συμβατικών όρων της ανωτέρω σύμβασης αποκλείουν τη διακοπή ή αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους αυτού.

Τέλος, επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση η πληρωμή των οφειλών στους δικαιούχους πραγματοποιείται σταδιακά, μετά τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, βάσει της χρονολογικής σειράς υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και εκκαθάρισης των αντίστοιχων δαπανών από τις υπηρεσίες ελέγχου.

Written by

Τα νέα της Υγείας