Connect with:
HomeWHAT'S HOTΞεκινά σιγά σιγά το έργο του σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη απο το Ίδρυμα Νιάρχου

Ξεκινά σιγά σιγά το έργο του σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη απο το Ίδρυμα Νιάρχου

Μια σύγχρονη και συγχρόνως εντυπωσιακή και σημαντική προσθήκη παιδιατρικού νοσοκομείου αναμένεται στον ιατρικό ορίζοντα της Θεσσαλονίκης, καθώς ένας κορυφαίος διεθνής αρχιτέκτονας θα δημιουργήσει εντός των ορίων της ένα νέο πρωτοποριακό νοσοκομείο μέσα σε μια δέσμη πρασίνου. Aυτές τις μέρες γίνεται η κύρωση απο την Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και εξοπλισμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το αναμενόμενο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που ανεγείρεται στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης και σχεδιάζεται με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές από τον παγκοσμίου φήμης Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό του γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), δημιουργούς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καθώς ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017 το Ίδρυμα, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €400 εκατομμύρια.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δύο νέων Γενικών Νοσοκομείων στη Κομοτηνή και τη Σπάρτη, καθώς και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού, ενώ πρόκειται να οικοδομηθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

Επίσης, σε έκταση 300 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, απέναντι από το κτίριο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, προβλέπεται η δημιουργία συμπληρωματικών χώρων που θα περιλαμβάνουν υγειονομικό πάρκο, χώρο πάρκινγκ καθώς και δομή φιλοξενίας των οικογενειών και των συνοδών των νοσηλευόμενων παιδιών.

Το νοσοκομείο θα αποτελείται αποκλειστικά από μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας και θα περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος και θεραπευτικό κήπο, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση τα νοσηλευόμενα παιδιά και οι συγγενείς τους, αποσκοπώντας στη βελτίωση της θεραπευτικής διαδικασίας.

Το υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα εξοπλιστεί επιπλέον με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και κατ’ επέκταση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενα παιδιά.

Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ‘εναρξης κατασκευαστικών εργασιών βάση μελέτης εταιρίας  RPBW και προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2024.

Written by

Τα νέα της Υγείας