Connect with:
HomeΕιδήσειςΑνδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Υγεία

Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Υγεία

Ο Ανδρέας Καρταπάνης είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως οικονομικός διευθυντής και CFO στην εμπορική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η επαγγελματική του εμπειρία στον κλάδο της υγείας καλύπτει 18 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων, εργάστηκε σε δύο δημόσια και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, από το 2001 έως το 2003, διετέλεσε διοικητής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου – ένα δημόσιο νοσοκομείο χωρητικότητας 450 κλινών.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διετέλεσε διοικητής του Ευαγγελισμού (2003-2005) – το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα χωρητικότητας 1000 κλινών-.

Το 2005, αποφάσισε να μετακινηθεί στον ιδιωτικό κλάδο υγείας, και ως αποτέλεσμα, προσχώρησε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τρία χρόνια στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Ανδρέας Καρταπάνης: 'Έβαλαν σε κωδικό του ΕΟΠΥΥ για κλινικές, δαπάνες δημοσίων νοσοκομείων΄!

Τον Μάρτιο του 2008, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου Υγεία και από τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα CEO όλου του Ομίλου. Ο ‘Ομιλος Υγεία, μέλος του HELLENIC HEALTHCARE GROUP, αποτελείται από 3 νοσοκομεία στην Ελλάδα και διάφορες άλλες οντότητες, λειτουργώντας όλα άμεσα και έμμεσα στον κλάδο της υγείας.

Ιδιαίτερα, τα νοσοκομεία του Ομίλου Υγεία είναι τα ακόλουθα: Διαγνωστικό Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία. Είναι CEO του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο Υγεία περιλαμβάνεται στα 500 νοσοκομεία παγκοσμίως, που διαπιστεύθηκαν από την Joint Commission International το 2010 και αργότερα διαπιστεύθηκε άλλες τρεις φορές, το 2013, 2016 και το 2019. Μητέρα Ιδιωτική, Γενική, Μαιευτική, Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική.

Αυτή την στιγμή κατέχει την θέση του CEO του νοσοκομείου. ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο. Κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου.

Ανδρέας Καρταπάνης: Με 24% ΦΠΑ, είμαστε εκτός αγοράς στον ιατρικό τουρισμό

Ο Όμιλος Υγεία είναι επίσης ενεργός στην πρωτοβάθμια υγεία μέσω του: Alfa Lab Κέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής. Ο Όμιλος Υγείας αποτελείται επίσης από μια εταιρεία προμηθειών, την Y-LOGIMED Α.Ε., όπου εμπορεύεται και διανέμει υλικά υγιεινής, ειδικά υλικά ( π.χ.
εμφυτεύματα ) και φαρμακευτικό εξοπλισμό στον Όμιλο αλλά και σε τρίτους.

Στην εταιρεία Y-LOGIMED Α.Ε. έχει οριστεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Written by

Τα νέα της Υγείας