Connect with:
HomeΕιδήσειςΑπόβαση της Medicover στον κλάδο υγείας στην Ελλάδα

Απόβαση της Medicover στον κλάδο υγείας στην Ελλάδα

Συμβουλευτική εταιρία έχει αναλάβει το πλάνο διείσδυσης και ανάπτυξης της Medicover στην Ελλάδα με πρώτο μέλημα την εύρεση ακινήτου στην Αθήνα που θα στεγάσει όχι μόνο τη διοίκηση της εταιρίας αλλά να σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών της εταιρίας στο κλάδο υγείας. Επί αυτού, ψιθυρίζεται πως είναι ήδη σε διαπραγμάτευση για την αγορά άδειας κλινικής που εδώ και καιρό υπολειτουργεί.

Η Medicover αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των διαγνωστικών υπηρεσιών. Διαθέτει μεγάλο αριθμό κλινικών περιπατητικής περίθαλψης, νοσοκομείων, εξειδικευμένων εγκαταστάσεων ειδικής περίθαλψης, εργαστηρίων και σημείων αιμοληψίας, με πρόσβαση σε μεγάλες αγορές, όπως η Πολωνία και η Γερμανία.

Ο Όμιλος άγγιξε το €1 δισ. έσοδα (€997,8 εκατ.) το 2021 σε μία δύσκολη χρονιά, με θετικές και αρνητικές επιπτώσεις λόγω πανδημίας με 32.387 συνεργάτες, 104 εκατ. εργαστηριακές εξετάσεις το 2020, 1.4 εκατ. μέλη και 6.7 εκατ. ιατρικές επισκέψεις.

Ειδικότερα η Medicover παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων σε όλους τους κύριους τομείς της κλινικής παθολογίας, μέσω ενός δικτύου 733 σημείων αιμοληψίας (BDP), 25 νοσοκομείων και 117 κλινικών και 97 εργαστηρίων. Οι μεγαλύτερες της αγορές στις εργαστηριακές εξετάσεις είναι η Γερμανία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Πολωνία.

Ο Όμιλος της Medicover δραστηριοποιείται μέσω Διαγνωστικών Υπηρεσιών (47%) και Υπηρεσιών Υγειονομικής Περίθαλψης (53%).

 

Written by

Τα νέα της Υγείας