Connect with:
HomeΕιδήσειςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Άμεση ενίσχυση σε προσωπικό, μονιμοποίηση συμβασιούχων και “φρένο” στην ανάθεση σε εργολάβους λειτουργιών του νοσοκομείου ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

“Το νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Δεκάδες συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 3 – 4 χρόνια είναι μόνο επικουρικού προσωπικού, οι οποίες δεν έφτασαν να καλύψουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θεαγένειο, Βασίλης Μουρατίδης, προσθέτοντας ότι “είναι απαράδεκτο σε νοσοκομείο που εξυπηρετεί ογκολογικούς ασθενείς να υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια και πολλές φορές και στην απογευματινή”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ πριν από πέντε χρόνια δεν υπήρχαν συμβασιούχοι, σήμερα αυτοί αντιστοιχούν στο 30% του προσωπικού και ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τη μονιμοποίησή τους. “Με την COVID ήρθαν και πρέπει να παραμείνουν, να γίνουν αορίστου χρόνου”, είπε, προσθέτοντας πως “η δουλειά έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί στο ήμισυ. Πρέπει άμεσα κάτι να γίνει στο νοσοκομείο”.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τάση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του νοσοκομείου, οι οποίες επεκτείνονται όπως είπε σε τεχνική υπηρεσία, επιστασία, αρχείο, μεταφορές ασθενών και τηλεφωνικό κέντρο.

Για τα θεσμικά ζητήματα, τέλος, επανέλαβε το πάγιο αίτημα για ένταξη του προσωπικού τα βαρέα και ανθυγιεινά. “Η επιτροπή έβγαλε αποτέλεσμα εδώ και δύο χρόνια και δυστυχώς δεν λαμβάνεται υπόψη. Μεγαλύτερη αδικία απ΄ αυτό δεν υπάρχει, συνάδελφοί μας στον ιδιωτικό τομέα να είναι στα βαρέα κι εμείς εδώ και χρόνια να μην είμαστε. Φανταστείτε ένα νοσηλευτή που θα δουλεύει μέχρι τα 67 σε αυτές τις συνθήκες”, τόνισε.

 

Written by

Τα νέα της Υγείας