Connect with:
HomeΕιδήσεις32ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο της ΕΠΕ

32ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο της ΕΠΕ

Τις Εθνικές Οδηγίες  για διαφορά συμπτώματα, παθήσεις και τον εμβολιασμό  που συνέταξαν οι ομάδες εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΕ  για το 32ο Πανελλήνιο  Πνευμονολογικό Συνεδρίο της ΕΠΕ.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις  7-10 Δεκεμβρίου 2023 στο AthenaeumIntercontinental. Το παρών αναμένεται να δώσουν οκτώ διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές με επικεφαλής την επερχόμενη πρόεδρο της ERS (Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία),

Οι οδηγίες που προαναφέρθηκαν αφορούν  στον χρόνιο βήχα, την πνευμονική εμβολή, τον εμβολιασμό των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα, τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και την  επικαιροποίηση των οδηγιών για τη ΧΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο  Συνέδριο η ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της ΕΠΕ θα παρουσιάσει διαγνωστικούς και θεραπευτικούς αλγορίθμους που έχουν σκοπό τη σαφή οριοθέτηση στη διαχείριση του χρόνιου βήχα, καθώς και τα τελευταία δεδομένα στην εξωτερική διαχείριση ασθενών με COVID-19 . Σχετικά ανέφερε  ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Στέλιος Λουκίδης, υπογραμμίζοντας: «Ο χρόνιος βήχας αποτελεί ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι συχνά επίμονος και, τις περισσότερες φορές, χορηγείται μη τεκμηριωμένη φαρμακευτική αγωγή που αλλάζει συνεχώς.

Δύο σχεδόν χρόνια από την εισαγωγή των αντι-ιικώνφαρμάκων για την διαχείριση της COVID-19 έχουν γίνει περίπου 170.000 αιτήσεις, με ποσοστό αποδοχής 99% και με 3 βασικές ειδικότητες που τα συνταγογραφούν:Παθολογία – Γενική Ιατρική – Πνευμονολογία. Η αποτελεσματικότητά τους είναι >70% στη μείωση κινδύνου νοσηλείας και θανάτου, με βάση μεγάλη Ελληνική Μελέτη του 2023».

Written by

Τα νέα της Υγείας