Connect with:
HomeΕιδήσειςΝοσμοσχέδιο και προκήρυξη για νέους διοικητές νοσοκομείων

Νοσμοσχέδιο και προκήρυξη για νέους διοικητές νοσοκομείων

Εν αναμονή είναι οι Διοικητές νοσοκομείων όλης της χώρας, αφού έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα αλλάζει τον τρόπο επιλογής τους. Οι νυν Διοικητές θα χρειαστεί να κάνουν κανονικά αίτηση από την αρχή ώστε να περάσουν από τον σκόπελο του ΑΣΕΠ και να επανενταχθούν στο ΕΣΥ.

Βέβαια θα ακολουθήσει μία ολόκληρη διαδικασία με συνεντεύξεις, τεστ και αξιολόγηση πριν αναλάβουν και πάλι θέση σε κάποιο νοσοκομείο. Μάλιστα όπως έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, δεν αναμένεται να περάσουν τη…βάση και να παραμείνουν στο ΕΣΥ πάνω από το 20% των σημερινών στελεχών.

Πότε ξεκινά η διαδικασία
Το υπουργείο Υγείας  εκτιμά ότι όλα θα επισπευστούν ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία, πιθανώς και νωρίτερα.

Με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και το σχετικό νομοσχέδιο, αναμένεται να προηγηθεί η προκήρυξη των θέσεων για τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αφού οι Διοικητές των ΥΠΕ με βάση πάντα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, θα συμμετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητών στα Νοσοκομεία.

Πάντως η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Υποδιοικητές θα είναι μαζική και θα αφορά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας (περίπου 120), αλλά κάθε υποψήφιος θα μπορεί να επιλέξει έως 3 νοσοκομεία για να υποβάλει αίτηση, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

Η προκήρυξη
Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία εάν δεν διαθέτει κανείς δεν θα μπορεί να περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα θα απαιτείται:

*Συνάφεια του πτυχίου ή/και (κατά περίπτωση) τουλάχιστον 5 ετών εργασιακής εμπειρίας, προς το αντικείμενο της θέσης ή την άσκηση διοίκησης (3 έτη για φορείς τοπικής εμβέλειας ή όλως ειδικού χαρακτήρα).
*γνώση ξένων γλωσσών με το αντίστοιχο πτυχίο
*θα ακολουθεί τεστ δεξιοτήτων με την ψηφιακή συμπλήρωση ορισμένων ερωτήσεων ώστε να προκύπτει ένας βαθμός που θα συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των «πόντων» που θα αποκτούν οι υποψήφιοι.

Στη συνέχεια θα προβλέπεται και συνέντευξη. Ειδικότερα θα γίνεται κλήση για δομημένη συνέντευξη των 7 πρώτων υποψηφίων για κάθε θέση οι οποίοι θα έχουν προκριθεί από το σύστημα.

Τέλος θα δημιουργείται μία shortlist των 3 που θα προκύπτει από τη συγκέντρωση της βαθμολογίας, από την οποία και θα επιλέγει ο υπουργός Υγείας τον νέο Διοικητή.

Written by

Τα νέα της Υγείας