Connect with:
HomeΕιδήσειςΑποκατάσταση μηρών μετά από μαζική απώλεια βάρους

Αποκατάσταση μηρών μετά από μαζική απώλεια βάρους

Η ανόρθωση μηρών είναι μια επέμβαση που γίνεται με σκοπό την αποκατάσταση της χαλάρωσης της έσω επιφάνειας των μηρών λόγω μαζικής απώλειας βάρους. Η επέμβαση της ανόρθωσης μηρών αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και λίπους από το εσωτερικό των μηρών αποκαθιστώντας την εικόνα τους.

Πώς γίνεται η επέμβαση;
Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ή με επισκληρίδιο αναισθησία και μέθη και διαρκεί 2-3 ώρες.
Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης. Εάν η χαλάρωση περιορίζεται μόνο στο άνω μέρος της έσω επιφάνειας των μηρών, τότε γίνεται τομή μόνο στην μηροβουβωνική πτυχή ώστε να κρύβεται μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιώ.
Εάν όμως η χαλάρωση εκτείνεται σε όλη την έσω επιφάνεια των μηρών, όπως συμβαίνει συνήθως μετά από μαζική απώλεια βάρους, τότε η τομή γίνεται κατά μήκος της έσω επιφάνειας του μηρού από ψηλά, μέχρι το γόνατο, ώστε να αφαιρεθεί όλη η περίσσεια του δέρματος. Η τομή φροντίζουμε να βρίσκεται αρκετά πίσω ώστε να μην γίνεται εύκολα ορατή ούτε από μπροστά, ούτε όμως και από πίσω.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η επέμβαση παίρνει περίπου 2-3 ώρες και απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα. Ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid.
Μετεγχειρητικά απαιτείται η χρήση ειδικού ελαστικού ενδύματος (κορσέ) για τον περιορισμό του οιδήματος, για ένα περίπου μήνα.
Οι ουλές αρχικά θα είναι κόκκινες και λίγο σκληρές και σιγά-σιγά θα μαλακώσουν, θα γίνουν ροζ και τελικά θα ασπρίσουν αφήνοντας μικρό σημάδι. Απαιτείται όμως περιποίηση με ειδική αναπλαστική κρέμα και φύλλα σιλικόνης για την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Ήδη από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να σηκωθείτε και να περπατήσετε, αλλά καλό θα ήταν να περιορίσετε την δραστηριότητά σας για 1 εβδομάδα. Επιστροφή σε ελαφρά εργασία συνιστάται μετά από 7-10 ημέρες, ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 μήνα.

Γεώργιος Ζαμπάκος, Πλαστικός Χειρουργός,

Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική

Written by

Τα νέα της Υγείας