Connect with:
HomeΕιδήσειςYγεία του ανοσοποιητικού και λεμόνι

Yγεία του ανοσοποιητικού και λεμόνι

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τον χυμό τους για να δώσουμε γεύση στα φαγητά. Κάποια τα τρώνε κιόλας και τους αρέσουν, ενώ υπάρχουν μερικές χιλιάδες βίντεο στο ίντερνετ με αντιδράσεις μωρών μόλις τους δώσεις να φάνε. Τα λεμόνια είναι τόσο συνηθισμένα στην καθημερινή μας διατροφή, που πολλές φορές περνούν απαρατήρητα. Και όμως, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό, οπότε ας πλέξουμε ένα μικρό εγκώμιο για μερικούς (ομολογουμένως) ξινούς ήρωες.

Αρχικά, το λεμόνι δεν είναι μόνο η βιταμίνη C του, τα οφέλη της οποίας είναι γνωστά. Το λεμόνι αξιοποιείται πλήρως και διατροφικά, αλλά και από την βιομηχανία ομορφιάς. Το κιτρικό οξύ του είναι συντηρητικό και ενισχυτικό γεύσης. Περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής φυτικής ίνας που χρησιμοποιείται για να πήζει τρόφιμα. Και ας μην ξεχνάμε τα αιθέρια έλαια που βγαίνουν από το φρούτο και χρησιμοποιούνται παντού.

Αυτό είναι το διατροφικό προφίλ του λεμονιού:

  • Θερμίδες: 18,8
  • Πρωτεΐνη: 0,72 γρ
  • Λιπαρά: 0,2 γρ
  • Υδατάνθρακες: 6,1 γρ
  • Φυτικές ίνες: 1,8 γρ
  • Σάκχαρα: 1,6 γρ
  • Ασβέστιο: 16,9 mg
  • Σίδηρος: 0,39 mg
  • Κάλιο: 89,7 mg
  • Νάτριο: 1,3 mg

Λεμόνια και ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε αφθονία στα λεμόνια, παίζει κρίσιμο ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας, να μειώσει τη φλεγμονή και πιθανώς να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η αντιοξειδωτική της δράση καταπολεμά σε καθημερινή βάση προβλήματα στον οργανισμό.

Λεμόνια και χρόνιες ασθένειες

Η επαρκής λήψη βιταμίνης C από την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως εκείνες της καρδιάς. Θεωρείται ότι η βιταμίνη C σε τρόφιμα όπως τα λεμόνια μπορεί να μειώσει την οξειδωτική βλάβη σε όλο το σώμα σας.

Written by

Τα νέα της Υγείας